СъдТемида

Общо 6 години затвор за пловдивските Бони и Клайд

Нина и Милко Христеви влизат на топло след серия удари на салони за красота, стоматологични кабинети и магазини


Нина и Милко Христеви, прочули се като пловдивските Бони и Клайд, влизат в затвора. При това за по три години всеки. Милко ще трябва да излежи и 1,6 години допълнително заради нарушаване на изпитателен срок на предишната си присъда. Двамата станаха печално известни в края на миналата година, когато за близо три месеца избомбиха куп салони за красота, стоматологични кабинети и магазини с една и съща схема- единият отвлича вниманието в ролята си на клиент, а другият рови по чантите. Крими дуото е шетало на териториите на Хисар, Пловдив, Димитровград, Казанлък, Павел баня. Те са откраднали чужди вещи, пари, дебитни карти, от които са изтеглили общо 630 лева.
Съпрузите не скриха в съда, че са крали от немотия и безпаричие. И двамата са безработни. Решили, че няма какво да губят , и тръгнали да правят зулуми, за да изхранват 22-годишната си дъщеря. Ченгетата ги преследваха близо два месеца, за да ги арестуват случайно в магазин за бельо. В него съпругът поискал да премери комплект тениска с боксер от витрината. Докато продавачката Радост Пелтекова сваляла комплекта, Христева тафила портмонето й. В същия момент обаче късметът на двамата  изневерил- в магазина влязла тяхна предишна жертва. Иванка Василева ги разпознала и сигнализирала органите на реда, след което Христеви били арестувани.
Бони и Клайд признаха вината си. Освен лишаването от свобода те са наказани да възстановят сумите на жертвите си.
Милко има стабилно крими минало. Има две присъди за кражби и още 5 висящи производства. Нина пък има стара присъда, за която е реабилитирана. Това е втората й.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина