ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Д-р Шишков иска Златни малинки за ГЕРБ, ДПС и БСП

А Борисов заслужава приза за главна мъжка роля, каза лидерът на Движение България на гражданите

Image title
Лидерът на Движение България за гражданите под тепетата д-р Димитър Шишков поиска Златни малинки за сценарий за ГЕРБ, ДПС и БСП и специален приз за главна мъжка роля на Бойко Борисов след вчерашната драма в парламента. Страхотен спектакъл, не отричам. Борисов много се постара в ролята на Мусолини пред парламента- същата поза, вирната брадичка, изправил се пред хора, дошли с автобуси и развяващи знаменца с неговия лик. А чухте ли начина на изказ на премиера: „Доган ме поръча“. Какво е поръчал и чия е тази лексика? Всеки може да си отговори. Ако говориш по мутренски- значи си мутра, отбеляза д-р Шишков на брифинг по повод случващото се в държавата. Вътре в Народното събрание вървеше театър на абсурдите. Предизвикан от опорочен от провокатори граждански протест. Хората излязоха по улиците да викат „Стига толкова“, а неколцина провокатори излязоха да хвърлят камъни и бомби, допълни Шишков. 

Това беше добър урок за тези, които подценяват гражданското мнение. Бе очаквано и дори закъсняло развитие в политическа ситуация, където правителството се управлява от хора, които не знаят какво ще правят от единия ден за другия.  Важно e да отбележим какво се случва на улицата – протестът има две лица. Едното е лицето на принципа – на принципа дали искаме да плащаме нереални сметки, на фирми в монополна пазарна среда, покровителствена от партийни интереси. Другото е лицето на реалността – на реалността, в която повече от 50% от българските семейства живеят, на тази, в която минималната заплата от честен труд е недостатъчна дори да покрие месечната сметка за електричество, допълни докторът.

Движението е взело решение да не участва в служебен кабинет, като вярва, че президентът Плевнелиев ще излезе от сянката на Борисов и ще бъде отговорен, ще създаде кабинет от експерти, който да гарантира честните избори. Има информация, че ще се предлагат по 200 лева на глас. Най-важното нещо е да не бъде откраднат вотът и доверието на хората, които са по улиците. Те трябва да бъдат коректив и да бъдат изключително внимателни. Очакваме и се надяваме искрено, че тези събития ще доведат до висока гражданска активност на следващите избори, каза още д-р Шишков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина