49 камиона е растителният отпадък от Мисия Лаута 2

Зелен град Новини
Мисия Лаута

Екипи на „Градини и паркове“ вече приключват с извозването на сухите и изгнили дървета и клони, които бяха събрани при съботната акция за прочистването на парк „Лаута“ от мъртва растителност. Това съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Благодарение на стотиците пловдивчани, които се включиха в организираната съвместно с кмета на „Тракия“ Костадин Димитров и с подкрепата на Община Пловдив „Мисия Лаута 2“, лесопаркът е прочистен от падналите през зимата дървета и клони. Само за 3 часа в събота бяха извозени 22 камиона, а от понеделник насам – още 27.

Козарев посочи, че това е значително повече в сравнение с 30-те камиона растителен отпадък, събран при „Мисия Лаута“ в началото на октомври миналата година.

За да намерим трайно решение как да запазим дърветата в лесопарка, започваме експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения в него“, допълни директорът.

От своя страна екипи на ОП „Чистота“ работят в координация със своите колеги от „Градини и паркове“ и вече се заеха с почистване на алеите.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “49 камиона е растителният отпадък от Мисия Лаута 2

  1. Моля,почистете бръшляна,който е завладял половината дървета. Той е паразитиращо растение върху стеблата.Също има много вредители под корите на дърветата.Спешно направете това обследване.Възложете задачата на добри паркови специалисти,а не на роднини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.