ВластИзбориНовини

Не се състоя срещата по покана на ПП

И ГЕРБ оттеглиха номинацията си за председател

Срещата в парламента по покана на „Продължаваме Промяната“ във връзка с решаването на казуса с избор на председател на 48-ото Народно събрание не се състоя, пише БТА. На нея не дойде нито един от лидерите на парламентарно представените формации.

Даниел Митов и Румен Христов от ГЕРБ-СДС се качиха в зала „Запад“ на Народното събрание, за да видят какво става със срещата, предложена от „Продължаваме Промяната“. Когато дойдоха, в залата бяха единствено медиите.

По време на изявлението на депутатите от ГЕРБ-СДС, съпредседателите на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев и Кирил Петков също дойдоха. Даниел Митов посочи, че след като никой от поканените не е дошъл за тази среща, явно „Продължаваме Промяната“ са в изолация.

Изчакахме да свърши председателският съвет, отбеляза Кирил Петков. Поради факта, че различните партийни групи си нямат доверие тук, или ще трябва да седнем и открито да започнем да градим консенсус, или нищо няма да се случи, констатира Кирил Петков.

Даниел Митов и Румен Христов настояха, че този дебат трябва да се състои в пленарна зала.

„Не считаме, че следва да се води разговор някъде извън пленарната зала. За нас е несериозно да се търси политически консенсус и една от парламентарните групи да предлага някакви разговори“, каза Атанасова.

По повод оттеглянето на номинацията на Росен Желязков за председател на парламента, Атанасова заяви:

„Ние сме съгласни третата по численост политическа партия да номинира кандидат, или най-възрастният, най-опитният да оглави парламента, стига да има начин Народното събрание да започне своята законодателна дейност“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина