Българиявашите снимки

Автоджамбазите на линейката се оказаха двама младежи

Откриха откраднатия реанимобил изоставен в София, засекли го по GPS – системата

Оказа се, че става дума за прословутата линейка, която бе преследвана за висока скорост миналата година

Линейката, която бе открадната снощи от паркинга на бул. „Христо Ботев“ 2 пред частния Център за неотложна помощ на Евромед, е била открита днес. Реанимобилът е засечен по GPS – системата в столицата, където е изоставен пред болница „София“.  

Охранителни камери на центъра са запечатали кражбата. Автоджамабзите се оказали млада двойка – момче и момиче. На записите се виждало как пристигат със скъпо возило, правят си селфита пред линейката, а по късно се връщат и момчето успява да отвори колата на частната медицинска помощ.

Полицията вече е иззела записите от охранителните камери и разследва случая. Припомняме, че липсата на линейката е установена снощи около 22,30 часа

По непотвърдена официално от разследващите информация отнетата линейка е същата, която бе преследвана от КАТ за висока скорост без лекарски екип в нея.

Ето историята на линейката с шофьора джигит от архивите на разследващите и съда: „На 20 януари м.г.,в 13,49 ч. в “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД е прието повикване за медицински транспорт от  Скутаре до гр. Пловдив. Около 16,00 часа служители на сектор “Пътна полиция” констатират, че специален автомобил – линейка с рег.№ РВ8588РС, се движи по бул. ”България” като използва специален режим – звуков и светлинен сигнал, преминава през кръстовището на бул.”България” и ул.”Победа” на червен сигнал на светофарната уредба и продължава в посока запад. При изравняване с автомобила, полицейските служители установяват, че водачът е сам и липсва лекарски екип, отказва да се подчини на полицейско разпореждане и продължава към селото. За него са получавани сигнали, че управлява автомобилите, собственост на дружеството, използвайки неправомерно звуков и светлинен сигнал и създава предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Предупреждаван е многократно на основание чл. 56 от ЗМВР да не допуска подобни нарушения.

Същевременно е изяснено, че автомобилът, шофиран от мъжа не е част от автопарка на ЦСМП – Пловдив. Съгласно чл. 11 от Закона за лечебните заведения “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД, има право да извършва единствено дейности, свързани с: диагностика, лечение, рехабилитация и наблюдение на болни, консултации, профилактика и диспансеризация.“

В изявление за БНР по-рано днес собственикът на линейката д-р Георги Георгиев каза, че полицията е действала много бързо. Той отрече да има финансови поражения и допусна варианта някой да се е опитал да си направи шега с него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина