Заледен участък на завоя е причината за тежката катастрофа в Първенец

Темида

Адвокат Кирил Николов писа двойка на прокурора  

Шофьорът не е направил опит да избяга дори при жестокия побой, който му нанесли близките на загиналото дете

Обвиненията за предизвикана смърт на пътя по непредпазливост 56-годишен брестовичанин Димитър Йовчев не е могъл да овладее автомобила си заради заледен участък на завоя преди махалата в село Първенец. Това стана ясно в съдебната зала на Окръжен съд – Пловдив, който гледа мярката за неотклонение на мъжа. Защитата на Йончев е поета от адвокат Кирил Николов, който писа „слаб 2“ на прокурора Димитър Беличев.

Обвинението настоява Димитър Йовчев да остане в ареста, тъй като има „изобилие от доказателства относно авторството на престъплението“ – над 10 разпитани  свидетели го посочват като автор на престъплението, освен това имало опасност да се укрие, ако бъде пуснат от ареста. По отношение на третата предпоставка за постановяване на най-тежката мярка „задържане под стража“, дори прокурор Беличев не смята, че има опасност да извърши друго престъпление.

Пледоарията на прокурора е още по-безумна, като се погледне отзад – напред. Ако се яви на изпит с нея ще получи „Слаб 2“, заяви пред съда защитникът на Димитър Йовчев. „По отношение на укриването му препоръчвам да прочете пак Наказателния кодекс, тази терминология е вече със 17-годишна практика. Реална опасност се извлича от конкретни доказателства, а не единствено и само от тежестта на престъплението, в което е обвинен Йовчев,“ продължи критиката си към прокурора адв. Николов. Той изтъкна, че в биографията на подзащитния му няма дори бегъл намек някога за нещо да е бил търсен от властите. Димитър има постоянен адрес, месторабота, чисто съдебно минало без противообществени поряви.

„Очаквах фантазна разточителност относно възможността за извършване на друго престъпление, но сега работата ми е облекчена,“ обърна се направо към представителя на Прокуратурата Кирил Николов. По думите му, Йовчев никога не е отричал, че е шофирал автомобила във въпросния ден и час и никога не е правил опит да напусне мястото на произшествието.

„Няма дори бегъл опит да напусне, дори когато е бил жестоко бит от близките на детето, за което ние дори не ги обвиняваме,“ изтъкна адвокатът, който на няколко пъти обвини медиите за квалификации по случая без да имат информация или доказателства.

Това не е рецидивиращият самозабравил се водач, акцентиран от медиите. Този човек е най-обикновен труженик, който е управлявал автомобила си с разрешената скорост. Просто е загубил контрол при завоя, където е имало огромно заледено пространство, каза още адвокат Николов.

“Така се случи. Всеки един шофьор можеше да е на мое място”. Това каза обвиняемият и поиска да бъде пуснат под гаранция или с мярка “подписка”.

Съдът зачете аргументите на защитата и определи на обвиняемия най-леката мярка – подписка.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Заледен участък на завоя е причината за тежката катастрофа в Първенец

  1. Не е ли същият този НИКОЛОВ към което име има свързани ДРУГИ АВТО ПРОИЗШЕСТВИЯ СЪС СМЪРТ? Не едно? Нещо като … проклятия, един вид? Не му ли е мястото в манастир, да се покае и да си кротува?

  2. И адвокатът, и обвиняемият трябва да се смирят и да молят за прошка. Прав е хм…, ако беше карал с 30, нищо нямаше да се случи.
    Минавал съм многократно през тази махала. Караш бавно, първо, защото няма видимост, и второ – защото хората си щъкат по улицата. И така си е откакто свят светува. Обвиняемият е местен, бил е наясно откъде минава…
    Каквото е да стане, никой не може да върне Ангелинка, зазмазана като безпризорно коте на улицата.

  3. Времето беше сухо, с 30 километра нито щеше да се подхлъзне, нито да убие детето. Всъщност там тротоар няма. А имаче детето е циганче, а шофьорът има сим полицай. При предишен случай го е отървал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.