Темида не уважи искането на Славчо Атанасов за преброяване на невалидните бюлетини

Темида
Под Тепето

Не се знае кой ще извърши справката на бюлетините, която е ключова по делото

Славчо Атанасов и Иван Тотев не се явиха в съда на делото, което разнищва случая за вече изминалите избори. Атанасов бе представляван от адвокат Емил Василев, а старият нов кмет – от адвокат Емилия Петрова. От своя страна, съдията по случая, взе решение да приеме част от исканията на Патриотичния фронт, като обяви, че на следващото заседание ще бъде разпитан само един от свидетелите, който споменава нарушения в деня на изборите.

Съдия Ботев реши още, че ще изгледа репортаж за хората, членували в изборните комисии, които отваряха чувалите с бюлетини в Общинската избирателна комисия. Според представляващия Славчо Атанасов, е имало около 1150 надписани души в избирателните списъци, които преди това са могли да упражнят правото си на глас в секция, която се води по списък на ГРАО, т.е. имало е вероятност тези хора да са гласували по два пъти. Не стана ясно обаче кой ще направи тази справка. 

Оказа се, че нито ГРАО, нито комисиите не правят подобен вид справи, а съдът няма възможност да провери всички секции в рамките само на една седмица. Така резултатът остава в ничии ръце и не се знае кой ще поеме проверката на тези 1150 души. Съдията даде разрешение на Патриотичния фронт да направи това, а ако успеят, резултатът ще стане ясен идния четвъртък. 

Чували с бюлетини обаче няма да се отварят. Макар  Славчо Атанасов и неговите поддръжници да смятат, че тези 2300 невалидни бюлетини са с гласове в подкрепа на отпадналия от кметските избори и това би било решаващо за тях, тъй като разликата му с Тотев е едва 1400 гласа, Темида отсече – чувалите остават затворени.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.