Спипаният с рушвет данъчен трепери в съда като лист

Темида

Оставиха в ареста Георги Барашки, обвинен е в търговия с влияние

Не ме снимайте...
Не ме снимайте…
Не искам да ме снимате! Не ме снимайте, вика към репортерите данъчният Георги Барашки в съда днес преди мярката си за неотклонение. Бирникът, задържан с 5 хиляда лева от исканите общо десет бона рушвет от бизнесмена Румен Досев за намаляване на ревизионен акт, трепереше като лист в съдебната зала. Бе видимо притеснен, въпреки здравата подкрепа от тримата си адвокати и близките си в залата. Въпреки силното адвокатско рамо, Барашки бе оставен в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“. Той е обвинен в тежко престъпление- търговия с влияние, за което се предвижда затвор. Освен това има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, мотивира се в решението си Темида.

Барашки е единственият, който остана на топло, от общо шестимата задържани за корупционната схема с участието на трима данъчни, двама бизнесмени и служителка на агенцията по храните. Предприемачите Румен Досев и Митко Хубенов,  от които били поискани пари за намаляване на ревизионен акт, бяха пуснати с парична гаранция.
Image title
Бирникът Георги Барашки, поискал десетте бона, за да повлияе на колега. Ревизионният акт бил на стойност 90 хиляди лева. Барашки поиска десетте хилки, за да го смъкне на не повече от 30 000 лв. Обвинителите допълват, че Румен Досев и тъстът му Митко Хубенов, които са собственици на две фирми, са внасяли и продавали опасни лекарства, храни и добавки за угояване на птици. Тези продукти преди време са били забранени за употреба в Евросъюза и у нас. Трио адвокати защитаваха данъчния в съда
Трио адвокати защитаваха данъчния в съда

Споделете ни във:

1 коментар за “Спипаният с рушвет данъчен трепери в съда като лист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.