СъдТемида

Полицията арестувала знаме „Свобода или смърт“ от дома на Алди

Вкараха в съда двамата задържани за палежите, адвокатите им питат защо го няма третия


Алди и Николай в съда
Априлско знаме са „пленили“ разследващите като доказателство за палежа на ЕВН от арестувания оператор Алди Сарай, каза днес адвокатът му Красимир Елдъров преди началото на мерките за неотклонение на Алди и Николай Славчев.
Нещо нечувано. Полицаите са арестували знаме „Свобода или смърт“ от дома на клиента ми. Зелоното знаме, символ на борбата за свобода, извезано от момиче. Иззет е и транспарант с мисълта на един велик мъж „Дела трябват, а не думи“. Реплика на една светиня от годините на освобождението сега е по някакви шкафчета с веществени доказателства. Питам как едно зелено знаме с такова послание е доказателство за палеж. Клиентът ми, а и аз, държим това знаме да бъде върнато, за което  пуснахме молба до прокуратурата, подчерта дебело адвокат Красимир Елдъров иска иззетото знаме да бъде върнато
Красимир Елдъров иска иззетото знаме да бъде върнато
Елдъров по време на съдебното заседание, което продължава и в момента. Големите въпроси на юристите, които защитават правата на Сарай и Славчев са къде е третият задържан Иван Бахчеванов и как той е дал свидетелски показания без присъствието на адвокат. И защо прокуратура и полиция дава пресконференция преди самото съдебно заседание. Общественото мнение вече е формирано. Ние каква роля играем тук, да опровергаваме сервираните на медиите преди това информации ли? Как прокуратурата си избира кого да задържи и кого да пусне? Иван Бахчеванов къде е? Дал е самопризнания, за да не е тук, при тези две момчета. Разпитвали са го без адвокат. Някой му е подсказвал какво да каже. Той е пуснат като награда за показанията си, но е обвиняем като другите двама. Този процес е лишен от чувството за справедливост, категоричен е Елдъров.

И Сарай, и Славчев са категорични, че нямат нищо общо с онова, в което са ги обвинили. А именно палеж и приготовление за такъв. Сарай е обвинен и за притежание на наркотици. Прокуратурата подчерта, че Иван Бахчеванов е пуснат заради чистото си криминално минало, а двамата имат досиета- Алди за марихуана, Николай- за кражба. И двамата обаче са реабилитирани.

За какви доказателства говорим. За запалителна течност, открита в дома на Сарай. Ами такава има във всеки дом. Половината пенсионери имат следи от молотов в килерите си, да ги виним в палеж ли!? После говорим клип в нечии компютър. Той може да бъде пратен и да се получи от всеки на електронната поща. Мен ако ми пратят спам с палежа на Райхстага ще нося ли наказателна отговорност за това, попита в съда Елдъров. Сега какво. Да ги вкараме в ареста тези момчета, след шест месеца да се пречупят там и да сключат любимите на прокуратурата споразумения. После да полежат година и да забравим. Ние тогава за какво сме тук като адвокати, продължи с въпросите Елдъров и даде поводи за размисъл на съдията.

Какво реши Темида, четете след малко! Както и какво казаха Алди и Николай в съда!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина