Отстраниха официално Румен Русев от длъжност

Темида

Ще карам на чист въздух и вода, коментира пред залата бившият главен архитект на Пловдив

Архитект Румен Русев и неговият защитник, адвокат Елдъров, обжалваха решението на Окръжния съд относно отстраняването на Русев от длъжността главен архитект на Пловдив. Апелативният съд, обаче, остави без уважение жалбата на Русев и официално го отстрани от длъжност.

Минути преди да влезе в заседателната зала, архитектът заяви, че е в неплатен отпуск за неизвестен период от време. Той допълни още, че няма какво да каже по случая, а ще кара на чист въздух и вода, докато стане ясно официалното решение за съда. Русев сподели, че не чувства вина за случилото се. Да, недоглеждане има, но то не е само от моя страна, заяви още той. Адвокат Елдъров от своя страна, заяви, че фалшифицираният документ е подложен не просто на проверка, а на подробна експертиза, която е затруднила дори  хора с голям опит в областта. В самото разрешение за строеж, където се упоменава, че такъв не е разрешен, по средата на текста е въведена противоположната информация, а в края на документа е допълнено „Вярно с оригинала” и стои подписа на Русев.

Според защитника, отстраняването на неговия клиент е абсолютно неоснователно. Прокуратурата претендира за това, тъй като смята, че има реална опасност архитектът да повлияе на своите подчинени, които предстои да дадат показания, и да фалшифицира други документи. Елдъров, обаче, твърди, че неговият клиент по никакъв начин не е възпрепятствал разследването със свое действие или бездействие, а опасението да фалшифицира други документи е абсолютно неоснователно.

Темида, обаче, отсъди строго и Пловдив остана без главен архитект. Тепърва предстои да разберем дали ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността или ще се избира нов главен архитект.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Отстраниха официално Румен Русев от длъжност

  1. Когато Тотев реши, съда отсъжда. Не се наяде тоя кмет. Натресен два мандата на един от най-развиващите се градове, буквално за да го съсипе. Казвам натресен, защото за да го изберат, фалшифицираха изборите. Особено първия път беше толкова очевидно.
    Докога хората ще търпят този гербовец ????

  2. А тотолинка, на боколинка крадливата метреса кога? Ин да кънтри ьф ступид воутърс енд фат мутрас, тЗис Вил нЙевър хапън…Найс, аааа

  3. И КВО НИЩО ГЛАВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ТОТЕВ И КАЦАРСКИ ПРОДЪЛЖАВАТ СМЕЛО НАПРЕД,А ТОЯ ЩЕ ГО РАЗМОТАВАТ 5г.ПО СЪДИЛИЩА И НАКРАЯ НИЩО ,ТОЧНО КАТО РАЙНА ПЕТРОВА ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ Е ДИРЕКТОР .ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕТО В БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.