ГрадътКриминалеНовиниТемида

Окръжната прокуратура пое случая на малтретираната Севда

Окръжна прокуратура–Пловдив поема досъдебното производство за смъртта на Севда -момиченцето на 1 г. и 9 м., което почина от тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Св. Георги“. До момента разследването се водеше от Районна прокуратура–Пловдив.

На 16.10.2022 г. детето е почина в болница в гр. Пловдив и в тази връзка делото е било изпратено по компетентност на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че момиченцето постъпи в лечебно заведение по-рано с тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на упражнено насилие и бе в кома. Предвид събраните под надзора на Районна прокуратура–Пловдив доказателства, че детето е било малтретирано от майката, на същата е било повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие.

Разследването в Окръжна прокуратура–Пловдив ще се води за причинена по непредпазливост смърт на малолетно дете, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Окръжна прокуратура–Пловдив е дала указания за извършване на действия по разследването, което се провежда от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. След събиране на доказателства, предстои да бъде извършена преценка за евентуално повдигане на обвинение от Окръжна прокуратура–Пловдив по горепосочения текст.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина