Обрат: Малкият Юри може да не е дръпнал спусъка

Темида

Разследването за убийството във Виноградец идва в Пловдив

Собственикът на оръжието звънял минути след инцидента на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров

Главният прокурор разпореди Окръжната прокуратура в Пловдив да поеме случая

Срещу председателя на Об С – Септември ще бъдат възобновени и две прекратени производства

С цел да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването за инцидента, при който в петък през нощта след изстрел от пистолет загина 47-годишен мъж в пазарджишкото село Виноградец, досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура – Пловдив. Това обяви днес на място в Окръжна прокуратура гр. Пазарджик, главният прокурор Сотир Цацаров. Той бе там, за да се запознае с хода на разследването по досъдебното производство и с извършените до момента действия и събраните доказателства. Разследването е наблюдавано до момента от Окръжна прокуратура – Пазарджик и за да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването, главният прокурор разпореди преместването му.

Главният прокурор Цацаров е разпоредил още проверка на телефонните разговори на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, след постъпила информация от  дъщерята на убития Атанас Тонкев – Деница. Тя твърди, че собственикът на оръжието, с което се смята, че 6-годишно дете е произвело фаталния изстрел – Лазар Влайков се е обадил минути след инцидента на прокурор Кацаров.Пред медиите в Пазарджик Георги Кацаров е отказал коментар, но пред Сотир Цацаров е потвърдил, че е в близки отношения с шефа на Об С в Септември.

Очаква се утре прокурор Кацаров да бъде разпитан. Предстои разпит и на детето, за което се смята, че е произвело изстрела. Разследващите ще говорят с него в така наречената „Синята стая“ с психолози.

По думите на Сотир Цацаров, ще бъдат преразгледани две прекратени производства срещу съветник №1 на Септември. Първото е от 2008-а година и касае случай на побой над  Иван Стоянов-син на общинска съветничка от града, второто – от 2012-а година, е за намушкан с нож шофьор, след засичане на пътя.

По информация от разследващите органи, в заведението след злощастния купон, са открити общо 126 гилзи от различни оръжия. Цацаров смята, че 6-годишното момче не е способно да произведе изстрел с пистолет Глог. За това ще бъде назначена допълнителна експертиза. Проби от натривки на ръцете на Лазар Влайков също са взети, очакват се резултатите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.