Нов обрат: Апелативният съд закотви в ареста адв. Елдъров

Темида

Юристът остава окончателно зад решетките, след като последната инстанция отмени решението на Окръжния съд за парична гаранция от 25 хиляди лева

Нов обрат настъпи в съдебната сега покрай мярката за неотклонение на адвокат Владимир Елдъров днес. След като миналата седмица Окръжният съд го освободи от ареста срещу парична гаранция от 25 хиляди лева, днес последната апелативна инстанция отмени решението на окръжните магистрати и го закотви на зад решетките с окончателно „Задържане под стража”. Решението взе съдебен състав с председател Христо Крачолов. Представителите на Темида отмениха определението на колегите им от предната инстанция с мотив, че има достатъчно доказателства, които поддържат обвинението и има опасност Елдъров да окаже въздействие върху свидетелите. Това бе и основен мотив на прокуратурата да поиска най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинение в подбудителство на палежи юрист, който вече е обвинен и за подбуждане за убийство. От обвинението отново припомниха, че дори зад решетките Елдъров се е опитвал да притиска свидетели, а другият обвиняем по делото Радослав Керанов писа писмо, за да разкрие, че се притеснява за живота си, ако пуснат адвоката на свобода.

Апелативният съд оставя окончателно в ареста и другият обвиняем по делото Петър Пенев, който бе освободен под домашен арест от Окръжния.

Споделете ни във:

1 thought on “Нов обрат: Апелативният съд закотви в ареста адв. Елдъров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.