НовиниСъдТемида

Убиецът на доц. Стефан Нейков ще чака края на делото в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиненият в убийството на доцент Стефан Нейков – Илия Стоичков.

Той е обвинен в това, че на 3.07.2018 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил преподавателя – престъпление по чл. 115 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Припомняме, че трупът на специалиста по зеленчукопроизводство от Института в Садово бе открит до автомобила му в района на Военна болница в началото на юли т.г.

Според съда няма промяна в обоснованото предположение относно авторството на престъплението. По делото са направени огледи на местопрестъплението,  разпити на свидетели, изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства.

Апелативните магистрати считат, че няма опасност обвиняемия да се укрие, но съществува реален риск той да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Тази опосност се извежда от механизма и начина на извършване на престъплението, както и последващите действия на Илия  след деянието.

Определението на апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина