КриминалеНовиниСъдТемида

Мангъров остава в ареста

Според прокуратурата той заплашил с брадва жена, с която се запознал във Фейсбук, след което я принудил да отиде с него до дома му в София

Пеньо Мангъров бе пратен в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” от пловдивския окръжен съд. Той е обвинен в отвличане и изнасилване, като Темида прие, че макар и разследването да е в начален етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение Мангъров да е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен. Според съда е налице реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление като взе предвид обремененото му съдебно минало, като всички престъпления, за които е осъждан, с изключение на първото, са за престъпления против личността, изнудване и принуда. Съдът прие още, че съществува и реална опасност да се укрие.

Според прокуратурата на 6 януари обвиняемият Пеньо Мангъров определил среща на жена, с която се запознал във Фейсбук, в близост до Гранд хотел Пловдив. След отправени заплахи я принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашил я с брадва и я принудил да отиде с него до дома му в София. Там осъществил с нея насилствен полов акт. На следващия ден върнал жената в Пловдив, като я заплашил да не подава жалба в полицията.

Според адвокат Красимир Елдъров пък отвличането е твърде спорно, тъй като жената се е качила в автомобила на клиента му и сама е шофирала до София.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина