НовиниСъдТемида

Висшият съдебен съвет отличи пловдивски съдия

Апелативен съдия  Мариана Хитева е удостоена с „Личен почетен знак: Първа степен – златен“

 Съдия Мариана Хитева получи отличие „Личен почетен знак: Първа степен – златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Наградата е от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание Закона за съдебната власт и по предложение на председателя на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова.

Магистратът Мариана Хитева има над 32 години стаж като съдия по граждански дела в Районен, Окръжен и Апелативен съд – Пловдив. Тя се е доказала като професионалист, боравещ отлично с правната материя, с практиката на висшестоящите инстанции и европейското законодателство. По време на дългогодишната си кариера съдия Хитева успява да се справи  безупречно с всички правни и практически проблеми, като проявява инициатива за разрешаването им.

В понеделник тя отстъпи от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Пловдив, след като с решение на Висшия съдебен съвет бе освободена поради навършване на пенсионна възраст. В присъствието на всички съдии и служители председателят Магдалина Иванова връчи на  Мариана Хитева грамота и плакет на Апелативния съд. Съдия Хитева от свое име благодари за оказаната чест и пожела на колегите си щастие и късмет, защото без късмет няма здраве.

????????????????????????????????????

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина