По следитеРазследване

Захари Георгиев влезе в парламента, воеводата Ватев аут

Захари Георгиев ще участва и в следващия парламентарен танц
Захари Георгиев ще участва и в следващия парламентарен танц
Градският лидер на БСП Захари Георгиев влезе в парламента след окончателните резултати от изборите, а воеводата Бойко Ватев е аут. При 60.29% избирателна активност  „Коалиция за България“ печели втори депутатски мандат от Пловдив. Пловдивските гербери вкарват петима в Народното събрание от пропорционалния вот. Депутат става и Менда Стоянова, мажоритарен кандидат на партията. Червените Стефан Данаилов и Захари Георгиев ще представят социалистите от пловдивската листа на Коалиция за България. Вън от парламента остава Бойко Ватев, което е пореден удар по местната структура на ВМРО. Преди дни се разбра, че един от районните кметове на воеводите Сашо Колев вероятно ще скъса партийната си книжка заради липса на общ език със съпартийците си.
Според резултатите на парламентарните избори са гласували почти 185 000 пловдивчани, 90 000 от които са дали своя вот за кандидатите на ГЕРБ. Всички народни представители от 16 МИР Пловдив-град в 41-вото НС са Иван Тотев, Менда Стоянова, Стефан Дедев, Костадин Язов, Величка Шопова и Зоя Георгиева от ГЕРБ, Стефан Данаилов и Захари Георгиев от „Коалиция за България“, Димо Гяуров от „Синята коалиция“ и Павел Шопов от „Атака”. Бъдещите депутати от губещия в изборите отбор на БСП Ламбо и Захари Георгиев пуснаха официални съобщения до медиите, с които благодарят на пловдивските гласоподаватели за гражданската им позиция.
“Искам да благодаря на всички, които гласувахте на 5 юли – вие показахте гражданска позиция и воля да решавате съдбата си. Благодаря и на вас- членовете, симпатизантите и приятелите, които подкрепихте Коалиция за България със съзнанието, че ние наистина сме на ваша страна. Благодаря ви затова, че понятието солидарно и отговорно общество има смисъл за вас и знаете как да отстоявате идеалите си. Бъдете здрави и нека заедно работим за излизане на страната от кризата. България има нужда от всички ни”, пише в обръщението си градският лидер на социалистите Захари Георгиев.
“Пловдив е град, за който си струва да се работи от всяко ниво – като гражданин или като отговорен фактор в обществения живот. Работил съм за Пловдив и българската култура и когато не бях депутат. Работил съм за Пловдив и за българската култура и като депутат, и като министър на културата. В тези избори имаше много напрежение и нелогични явления, но аз нямам причина да снема доверието си от пловдивския избирател, защото срещите ми с него показаха болката по културната слава в миналото на Пловдив и огромното желание да се възроди отново неговата гордост като културна столица на страната. Затова благодаря на всички, които дадоха гласа си за Коалиция за България и за мен и вярвам, че бъдещето ще даде нови шансове да направим още за добрите дела в българската култура. На тези, които гласуваха доверието си на други политически сили, искам да кажа: считам се и за ваш представител в 41-то Народно събрание, защото Пловдив се нуждае от силно и убедително лоби в Парламента”, пише Стефан Данаилов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина