По следитеРазследване

Руси Панчев си търси адвокат

Зам.-кметът си спечели две дела за ден

Руси Панчев си е намерил ново партийно лоби, твърдят запознати
Руси Панчев си е намерил ново партийно лоби, твърдят запознати
Руси Панчев си търси трескаво адвокат. Само за 24 часа зам.-кметът по сигурността си “спечели” две съдебни дела. Алфа СОТ погва по съдебен път бившето ченге- едното за клевета, другото- за уронване на престижа. Причината за темидения сблъсък е интервю на Панчев за вестник Марица, в което обявява, че охранителната фирма източва общината чрез паркинги и паяци. Ще се видим с г-н Руси Панчев в съда, тъй като твърденията му са груба манипулация, коментира управителят на компанията Иван Манолов. Алфа СОТ се занимава само с охранителна дейност и не е наемател на нито един паркинг в града. Бих искал да попитам Руси Панчев в какво точно се състоят задълженията му като зам. кмет, тъй като той дори не е наясно с кого точно общината има сключени договори, коментира Манолов. Алфа СОТ е наложена марка в охранителния бизнес е недопустимо да се правят подобни инсинуации, завършва Манолов.
Изказването на Руси Панчев предизвика мини революция в кметството и общинския съвет. Оказва се, че екс полицаят или си няма ни най-малка представа какво се случва във ведомството му, или умишлено създава трусове. С позиция по въпроса “паркиране” днес излязоха лидерите на политическите партии в местния парламент. Всички вкупом искат докладът за „синята зона” да бъде върнат за доработване. Въпреки инакомислието си, всички политически цветове се обединиха зад идеята, че има още много работа, преди да се реши кой ще стопанисва паркоместата, при положение, че първо трябва да се реши как да се реши проблемът. Партиите се обединиха около мнението, че докладът е непълен и изготвен много фриволно. В него липсва точен анализ на това, колко ще струва на общината реализирането на тази идея. Няма и пълен списък с улиците, които ще влизат в „синята зона”, както и схема с анализ на процента на живеещите в зоната и инвалидите, които ще паркират безплатно. Герберката Дани Каназирева подчерта, че трябва да се изготви инвестиционна програма, от която да стане ясно, дали общинският бюджет ще може да понесе евентуалните разходи по реализирането на идеята. Подкрепиха я дори червените й политически опоненти.
Има 2 варианта за реализиране на идеята. Единият включва общината да създаде ново предприятие, а другият да се обяви конкурс за отдаване на зоната под наем. И в двата случая е задължително да има инвестиционна програма, от която да стане ясно, колко ще струва всичко, заяви Каназирева.
Руси Панчев, на принципа “И сам войнът е войн” се дръпна от мнението на баш общинските съветници и коментира, че докладът е читав. Из всички политически сили тръгна мълвата, че Панчев, който бе лансиран от Атака, вече е намерил нова политическа подкрепа. Запознати твърдят, че той се е сдушил с депутатът от ГЕРБ Стефан Дедев и изпълнява негови повели. Дедев пък се изживява като сив кардинал в бойковата партия и освен с Панчев се е сдушил с шефа на Общинска охрана Тодор Торлаков. И тримата са бивши полицаи и се  познават още от работата в системата на МВР. Дори близки до Руси Панчев твърдят, че с идеята си за създаване на общинско предприятие, той се опитва да налага интереси в общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина