ЗдравеПУЛС

Втори тризнаци от Пловдив с помощ от 5000 лв. от общината

Ивелина и Илия ще гледат Самуил, Данаил и Емануил в гарсониера, мечтаят за по-голямо общинско жилище

Чек на стойност 5000 лева връчи на родителите на тризнаците Самуил, Данаил и Емануил кметът Иван Тотев днес в общината. Освен това майката Ивелина и таткото Илия ще могат да разчитат на социален асистент, осигурен от кметството, в следващите 24 месеца. Трите момченца станаха вторите тризнаци, които получават подкрепата от общината, след рожбите на Неделяка и Костадин Топорови- Дария, Даная и Анелия.  

Преминахме през инвитро процедура и за щастие, сработи още от първия път. Всичко в бременността ми бе нормално, но родих в началото на осмия месец. Благодаря на екипа от Селена, които направиха всичко по силите си децата да са здрави. И трите момчета в момента са много добре. Те са още в клиниката, като Самуил вече е наддал достатъчно килограми, за да бъде изведен от кувьоз. Другите две момченца постепенно наддават и се надяваме скоро също да излязат от кувьозите, обясни майката Ивелина. Децата са борбени още от първи дъх, уточни с усмивка тя.

Таткото Илия, който работи в склад за производство на строителни обшивки, подчерта, че със съпругата му са безкрайно щастливи. Семейството живее в гарсониера, но ще кандидатства за по-голямо общинско жилище.  

Пожелавам на вас и на децата ви да живеете в добра среда и да бъдете здрави, каза на родителите кметът. По негово предложение Общинският съвет прие решение за отпускане на 5 хиляди лева еднократна помощ на семейства от Пловдив с тризнаци. Градоначалникът се похвали, че е поканен за кръстник на малките Дария, Даная и Анелия от родителите им Недялка и Костадин Топорови, на които връчи чек през декември.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. БРАВО КМЕТЕ ЗА 5г. ВТОРО ЖИЛИЩЕ НА КРАЙНО НУЖДАЕЩ ,НО МНОГО ЖИЛИЩА НА КРАЙНО НЕ НУЖДАЕЩИ СЕ АМА ОТ ГЕРБ,СЕЩАМ СЕ ЗА САМОТЕН ТАТКО С ЕДНО ДЕТЕ А МАЙКАТА ЗАМ.КМЕТ ОТ ГЕРБ В ЗАПАДЕН И ЖИЛИЩЕТО ПО-ГОЛЯМО ,АМИ П.КАЦАРОВА ОЛЕ

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина