ЗдравеПУЛС

Правят железопътна линия в частен имот

От „Железопътна инфраструктура“ отричат да са нахълтвали в частния имот

Имотът е законен, но оградата не – отсича общината

Тотален абсурд се случва с построяването на новата железопътна линия София – Истанбул. Причината – един от имотите, който се намира на трасето не е отчужден. Дали са забравили за него, не е ясно, но двете сестри, собственички на имота са преживели истински стрес вчера.

Вчера през деня собственичките на имота заварили багери, които бутнали оградата им и започнали да копаят ями за прекарването на оптични кабели. Когато сестрите се опитали да спрат работниците, те били заплашени, че ще плащат големи обезщетения ако спрат работата им. От „Железопътна инфраструктура“ обаче казват, че всички действия на техните работници са законни и отричат подобно нахълтване.

Жените веднага сигнализирали до Европейската комисия за борба с измамите. Те изпратили жалба и до Страсбург. Общината също се намеси по случая, като мястото е узаконено, но за оградата не е искано разрешение, което оправдава събарянето и.

Бъдещото трасе минава само на метър от къщата на двете сестри, а живеещите в района сигнализират и за друг бъдещ проблем. Самата линия се строи на високо, при което водата от всеки дъжд ще се излива право в домовете им.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина