ЗдравеПУЛС

Стойко Гъганов учи деца на литература с портрети

Художникът с нова галерия на открито- този път на Младежкия хълм


Нова колекция с рисунки ни представя художникът Стойко Гъганов. Творецът, който преди няколко месеца подреди най-ярките българи в Стената на славата на Сахат тепе, пак действа на открито. Но сега реши да сътвори с четката галерия на писателите, които вълнуват детското съзнание. Гъганов отново си избра хълм за образователната си акция, но този път се спря на Младежкия. Рисува
върху забравен и наклепан със спрей монумент в подножието на хълма. Играе с четката точно върху графитите. 9 автори вече красят паметника и карат хлапетата край детската железница и близката площадка да се интересуват, да питат родителите си, да зарежат смарт фоните си и да търсят книгата. Там са портрети на Майн Рид, Джани
Родари, Елин Пелин, Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен, Шарл Перо, Ран Босилек, Ангел Каралийчев и Марк Твен. Героите на Стойко Гъганов са рисувани преди няколко дни.
Наблизо има детска площадка и много малчугани играят и вместо да виждат безброй шарении от спрей, реших, че тук трябва да има детски писатели, каза Гъганов пред репортер на Под тепето. И препоръча всяко дете да прочете поне една творба от деветимата автори.

Не крия, има ефект. Още след като се прибрахме , синът ми се поинтересува от Марк Твен, тъй като тази рисунка му направи най-силно впечатление. Вече е преполовил „Приключенията на Том Сойер“….

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина