ЗдравеПУЛС

Спаси живот, за да те оплюят в жълта „сензация”

Журналисти забъркаха Митьо Пищова и УМБАЛ в измислен скандал

Димитър Маринов сам опровергава неверни твърдения, че е плащал за животоспасяващо лечение в „Св. Георги”

И спасяването на човешки живот може да намери място в скалъпена жълта „сензация”. Дотам я докара журналистическата етика в България, след като колеги от национално издание си измислиха грандиозен скандал, в който забъркаха Димитър Маринов- Митьо Пищова и УМБАЛ „Св. Георги”. В опит за пълнене на страници „остро перо” съчини историята, че колоритният болярин е плащал на ръка за животоспасяваща операция в Университетска болница. Което накара самият герой на материала да разпрати декларация, с която казва истината и се извинява на екипа на най-голямата болница в България за причинените неудобства покрай медийния интерес към персоната му.  Пищова излезе с позиция във връзка с неверните твърдения в някои медии от 29 октомври 2014 г., че е дал 4 хил. лева за операция в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ Свети Георги, с която уточнява, че не е плащал нищо за лечението си.

„През ноември 2014 г. проведох лечение в Ортопедията на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Изключително съм благодарен за грижите от екипа на болницата. Не съм плащал никакви пари на лекарите и на целия персонал за лечението си!“, се казва в декларацията на Димитър Маринов. „Не мога да се извиня лично за неудобството, което съм създал на прекрасния лекарски екип, защото съм трудно подвижен в момента. Много съжалявам за неприятното впечатление, което съм създал напълно несъзнателно.“, пише още вече бившият пациент на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Свети Георги“.

В края на октомври и началото на ноември Димитър Маринов е приет в клиниката заради тежка инфекция в едното коляно, причинена от поставяне на инжекция в коляното в друго лечебно заведение в страната. в УМБАЛ „Свети Георги“ му е направена операция по спешност. Благодарение на нея освен коляното е спасен и животът на пациента потвърдиха от Клиниката по ортопедия и травматология на пловдивската университетска болница.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина