ЗдравеПУЛС

Собственикът на Total sport: Смятам, че палежът е абсолютно организиран и умишлен

Бяхме като в окото на бурята, коментира Валентин Драгнев

Щетите в комплекса след стихията са големи, предстоят ни две-три седмици ремонт

Личното ми мнение е, че огнената унищожителна сила в Тютюневия град е абсолютно организиран и умишлен палеж, коментира пловдивския ад от вчера собственикът на спортен комплекс Total sport, Валентин Драгнев. Тютюневият склад, в който се помещава центърът, бе спасен само благодарение на реакцията на огнеборците, а самият Драгнев е изкарал една безсънна нощ около обекта си. Той е категоричен, че не може да се говори за случаен инцидент или небрежност, както и изключва възможността пламъците да са тръгнали от непредпазливост на бездомник, намерил убежище в някой от изгорелите складове.

Бях там през целия пожар. Комуникирах, слушах, наблюдавах и съм напълно убеден, че тук има умисъл. Подобна стихия не може да стане случайно, тъй като горя от много точки, а не само от едно огнище. Просто пожарът лумна на различни точки, а и няма как да се прехвърли толкова бързо върху няколко сгради. Версията за клошара пък е много удобна. Преди години имаше хора, които обитаваха няколко от складовете, но в последно време такива не са забелязвани, поне от екипа на Total sport, обясни Драгнев.

Той подчерта, че щетите в комплекса му са големи, но на фона на общата злина в Тютюневия град, са нищо. Бяхме в окото на бурята. Голямо зло сполетя този прекрасен градски архитектурен резерват, допълва Драгнев. Изчислява, че ремонтът на спортния център след пожара ще е между две и три седмици. Част от покрива на комплекса, над масовата дамска съблекалня е изгорял, има сериозни щети във фитнеса на втория етаж. Целият е опушен, тъй като пламъците са влезли от зазиданата топла връзка със склада на Кудоглу. Стопен е протеиновият бар, както и две пътеки за тичане, а също и два фитнес уреда за гърди. Изгорели са още две плазми. Водата от покрива също е нанесла поражения.

Ще се опитаме да се възстановим бързо и да пуснем всичко да работи. До тогава няма да функционираме на пълен капацитет. Ние ще се оправим, но Тютюневият град вече на практика го няма, не крие тежкото си разочарование от случилото се Валентин Драгнев. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Плача за моя Пловдив. Едно гнусно, престъпно същество превърна града ми в душевна руина. Неговата майка мутреса обладава нагло бъдещето на държавицита ни. Вината не е само тяхна. Сутрин се погледнете добре в огледалото.

  2. От къде на къде Гея с боядисанта коса е собственик на складовете,от тая мишка са пропищели всички италиански инвеститори,където се е намесил всичко е фалирало.

  3. Умишлено унищожиха най-красивата сграда на Иван Вазов, дарение от Кудоглу. Така някога завършилият и работил в Германия до смъртта на фюрера Желязко Стойков – Буби срина друга красива сграда на Кудоглу на Централния площад, проект на баща му. Цял квартал срина тогава.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина