ЗдравеПУЛС

Прехвърлиха делото за „Одрин“ 8 в София

Административния съд в Пловдив прекрати процеса образуван по жалба на собствениците на тютюневия склад

Пловдивския административен съд прекрати делото образувано по жалба срещу заповедта за спиране на събарянето на тютюневия склад на "Одрин" 8, с която собствениците на сградата атакуваха административния акт на НИНКН. Делото беше изпратено в Административния съд София-град, тъй като според двете страни в процеса – "Одрин 8" и Института към МК, казусът е от компетентността на столичния административен съд, тъй като на практика регионален инспекторат на бившите Паметници на културата в Пловдив няма. За район отговаря единствено регионален инспектор – Стоилка Игнатова, която днес беше в съдебната зала.

Днес се разбра, че собствениците на Одрин 8 имат нови защитници, в лицето на адвокати от столичната кантора „Гугушев и партньори“. Обжалваме заповедта за спиране на събарянето на сградата, тъй като в нея всякакви строителни дейности са забранени, в това число и укрепването на сградата. Точно това искат да направят клиентите ни – да обезопасят и укрепят постройката, обясни след края на заседанието адв. Стефан Гугушев.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Какво стана с досъдебното производство, образувано от Окръжна прокуратура Пловдив? Разследването по случая беше възложено на отдел „Икономическа полиция” при ОД на МВР – Пловдив. Кога ще има конкретни резултати от разследването? Тъй като 30дневния срок вече изтече, би било добре от „Под Тепето“ директно да зададете тези въпроси на страницата на прокуратурата. Сега те са на ход. Очакваме подробности!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина