ЗдравеПУЛС

Полицията работи по различни версии за трагедията в Тютюневия град

По неофициална информация, основните предположения са инцидент и умишлен палеж

Носталгично и трагично настроение е обзело всички хора, които до преди минути се бяха насъбрали в различни точки на отцепения район на опожарените тютюневи складове. Хората са сякаш на бдение, с посърнали погледи и пазят пълно мълчание, сякаш на опелото на културните паметници от миналото, чиито вътрешни части станаха на прах и пепел. От трите изгорели склада останаха само фасадите, но без подпорни стени, които да ги крепят. Ще паднат всеки момент, ако не сега – то при някой по-силен вятър или порен дъжд, с пресипнал глас коментира пред нашия репортер млада дама, която цял следобед е прекарала, взирайки се в изпепеляващите пламъци.

Пожарникарите продължават да гасят въглените, които все още тлеят в ядрата на сградите. Те са заобиколени от патрулни коли на полицията, а полицаите препращат хората, желаещи да минат от там, по обходни маршрути, защото все още зоната е опасна.

По неофициална информация, полицията започва работя по няколко предположения за произхода на пожара. Сред тях са инцидент и умишлен палеж. Според голяма част от присъстващите на пожара, това няма как да е случайна трагедия. Повечето хора са на мнение, че палежът е умишлен, като се припомни и историята на склада на „Одрин“ 8, който бе съборен, заради инвестиционни намерения на собствениците.

Под Тепето продължава да следи темата. Очаквайте коментари от институции и вещи лица!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. сайта под альоша защо не следи темата с неработещата система за автобусните превози за която беше похарчена сумата от 6 мил., а се занимава с тези съборатини

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина