ЗдравеПУЛС

Пловдивски стилист на световно в Берлин

Суприк Нишанян представи България на международната надпревара на световния козметичен гигант Wella

Сурпик Нишанян е артистичен директор на ексклузив фешън студио „SUZI”. Професионален фризьор с 20-годишен стаж. Преподавател и стилист. Член на Управителния съвет на Занаятчийска камара Пловдив. Има участия в три световни конкурса – в Москва, Чикаго и Париж. Преди броени дни се завърна от четвъртото си участие в международна надпревара –  Wella Professionals TrendVision 2015 Awards в Берлин.

–  Как стигнахте до участие в изключително престижния форум, какъвто е световният конкурс на козметичния гигант WELLA?

–  От години съм в партньорски отношения с WELLA и получих покана за участие в едно от най-престижните събития в света на фризьорството – WELLA PROFFESIONALS TREND VISION AWARDS 2015 . В този конкурс най-добрите стилисти и колористи в индустрията имат шанс да покажат персоналната си визия и майсторските си умения. Годишните награди на Wella Professionals – Trend Vision са истинско зрелище, предлагат разнообразие на цветове, линии и форми. Това е мястото, където много обещаващи стилисти и изкусни колористи получават признание.  Аз почувствах какво е да застанеш до най-добрите и да съумееш да покажеш максимума. Сега знам, че работя в правилната посока.

Състезанието се състои от 3 етапа. Първият кръг е фотоконкурс COLOR VISION за цвят на косата със снимка на модела „ преди” и „след” . Следващият етап е националният конкурс, в който участниците трябва да представят модел и цялостна визия. Събитието се състоя на 25 октомври в София и ние спечелихме златното отличие в категорията за колористика „Цветна визия“ – Wella Professionals NTVA 2015. Третият етап е световният конкурс за всички национални победители.

–  Еднакви ли са  критериите за  оценка на журито у нас и на международния етап?

–  Състезателят е оценяван за цялостно индивидуално виждане. 70%  се дават за техника на боядисване и избор на цветове. Стилистът трябва да обясни, защо е приложима в салона  и какъв е финалния резултат от боядисването. 30 на сто от оценката се формира от общата визия  – стайлинг , грим и облекло.  Журито търси най-високо ниво на майсторство , креативни интерпретации на  индивидуалното виждане на фризьора за новото, модерното и вдъхновяващото.

– Ти на какво заложи по време на състезанието?

– Темата, която развих, беше „Жената от бъдещето в настоящето”. Заложих на ярко червен цвят с преливане на виолетови, медени и златисти нюанси по дължините. Използвах нова V-образна техника за изсветляване на дължините, както и свободна техника. Смятам, че се представих достойно, макар че не успяхме да се преборим за някои от призовите места.

– Какви са тенденциите есен /зима 2015 год. на WELLA PROFFESIONALS?

– Тенденциите есен /зима са вдъхновени от ерозията на природата, ярките цветове на подправките на ориента и суровите земни нюанси от най –северните територии. Цветовете, ала горски килим, са кафяво, докоснато от зелено, жълтокафява пръст или охра, която съчетава въздействието на неопитомената природа с изненадващи елементи от цимент, стомана и тежък въздух.

Стайлингът е набързо сплетена коса, прилепваща по черепа, която носи отпечатъка от вълнена шапка. Изненадващи нови  текстури, създадени от сливането на етноси. Характерни стилове, които имат една обща черта – откривателски дух.

–  След като се върна от такъв престижен форум, трудно ли е да си запази човек час при теб в салона ти?

– Обадете се и ще разберете. /Смее се/. За мен всеки клиент е важен. Не ги деля на ВИП и втора категория, защото магията е в това да ги предразположиш и така да предусетиш желанията им, за да ти се доверят изцяло, да се оставят в твои ръце и да си тръгнат доволни и с усмивка. Уверени, че ще се върнат отново. Да си стилист означава да си доста често и психолог.  Защото колкото клиенти, толкова различни характери. Влизането в салона е глътка въздух от ежедневните проблеми с желание за красота. Какво по-хубаво да можеш да доставиш радост и да си доволен от свършеното.

Салон „Сузи”

Бул. „6 септември” 153a

032 632 521

www.salonsuzi.com

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина