ЗдравеПУЛС

Пловдив е по-празничен от всякога (СНИМКИ)

Стотици участници и хиляди зрители изпълниха главната улица в града под тепетата

Старинният град не помни толкова голямо събитие, организирано за Деня на славянската писменост и култура

Грандиозно шествие огласи целия пловдивски център, под звуците на Духов оркестър Пловдив и оркестри от различни училища, съпровождани от чаровни мажоретки. Начело, в дългата няколко стотин метра редица от ученици, бяха представителите на пловдивската църква, следващи отец Николай, а плътно зад тях бяха представителите на местната власт, които също отбелязаха празника, заедно с учениците.

Над 30 училища образуваха огромна верига, преминаваща от малката главна към площад централен. Всяко от учебните заведения бе опънало плакат с името, което носи, а учениците надаваха радостни викове и скандираха имената на школа, в които се обучават.

По-празничен 24-ти май никога не е имало тук, сподели за Под Тепето възрастна дама, която с усмивка ръкопляскаше на преминаващия пред очите и парад.

Първи бяха учениците от ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”, които на Римския стадион бяха посрещнати от малките гвардейци на детска градина „Мая”. Целия парад бе подреден по райони, като първи бяха школата в „Централен”. Стотици, че и хиляди минувачи се струпваха около и пред самия парад, като, разбира се, хората се редяха в двете страни на улицата, за да не възпрепятстват движението на учениците. За реда и сигурността се бяха погрижили и от местната полиция, като дежурни служители съпровождаха празненството от началото до самия край, като деликатно молеха хората да се дръпнат в страни, ако вече не се бяха сетили сами да го направят.

Настроението бе повече от приповдигнато, а за това допринесоха и музикантите, които бяха позиционирани в различни места на живата верига. Деца, учители, директори и обикновени минувачи се усмихваха и озаряваха сякаш целия централен Пловдив.

Тържествата продължават и към този момент с празнични концерти на площад „Централен” и сцената, която се издигна точно пред сградата на общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. (цит.: „…следващи отец Николай, а плътно зад тях бяха представителите на местната власт, които също отбелязаха празника, заедно с учениците…“) ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА МУТРОПОЛИТИКА СА СЕ ЗАПЪТИЛИ ЗА ГЕЕНАТА ОГНЕНА. „Дядо“ Никола Методич е мафиот, раздава тиквени медали на престъпните си ортаци (КРИВОсъдие на КРИВОславие око не вади!). САН КИРИКО принадлежи на архитектите, крадецо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина