ЗдравеПУЛС

Пловдив е по-празничен от всякога (СНИМКИ)

Стотици участници и хиляди зрители изпълниха главната улица в града под тепетата

Старинният град не помни толкова голямо събитие, организирано за Деня на славянската писменост и култура

Грандиозно шествие огласи целия пловдивски център, под звуците на Духов оркестър Пловдив и оркестри от различни училища, съпровождани от чаровни мажоретки. Начело, в дългата няколко стотин метра редица от ученици, бяха представителите на пловдивската църква, следващи отец Николай, а плътно зад тях бяха представителите на местната власт, които също отбелязаха празника, заедно с учениците.

Над 30 училища образуваха огромна верига, преминаваща от малката главна към площад централен. Всяко от учебните заведения бе опънало плакат с името, което носи, а учениците надаваха радостни викове и скандираха имената на школа, в които се обучават.

По-празничен 24-ти май никога не е имало тук, сподели за Под Тепето възрастна дама, която с усмивка ръкопляскаше на преминаващия пред очите и парад.

Първи бяха учениците от ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”, които на Римския стадион бяха посрещнати от малките гвардейци на детска градина „Мая”. Целия парад бе подреден по райони, като първи бяха школата в „Централен”. Стотици, че и хиляди минувачи се струпваха около и пред самия парад, като, разбира се, хората се редяха в двете страни на улицата, за да не възпрепятстват движението на учениците. За реда и сигурността се бяха погрижили и от местната полиция, като дежурни служители съпровождаха празненството от началото до самия край, като деликатно молеха хората да се дръпнат в страни, ако вече не се бяха сетили сами да го направят.

Настроението бе повече от приповдигнато, а за това допринесоха и музикантите, които бяха позиционирани в различни места на живата верига. Деца, учители, директори и обикновени минувачи се усмихваха и озаряваха сякаш целия централен Пловдив.

Тържествата продължават и към този момент с празнични концерти на площад „Централен” и сцената, която се издигна точно пред сградата на общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. (цит.: „…следващи отец Николай, а плътно зад тях бяха представителите на местната власт, които също отбелязаха празника, заедно с учениците…“) ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА МУТРОПОЛИТИКА СА СЕ ЗАПЪТИЛИ ЗА ГЕЕНАТА ОГНЕНА. „Дядо“ Никола Методич е мафиот, раздава тиквени медали на престъпните си ортаци (КРИВОсъдие на КРИВОславие око не вади!). САН КИРИКО принадлежи на архитектите, крадецо!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина