ЗдравеПУЛС

Обвиниха 44-годишен клошар за огнената стихия

44- годишният Любомир Данчев обитавал една от сградите от години

Окръжна прокуратура-Пловдив e задържала като обвиняем 44- годишния Любомир Данчев за това, че на 20 август 2016 г. е запалил тютюненвия склад на ул. „Екзарх Йосиф“ №13 със значителна стойност, собственост на „Р.И.П.А.“ ООД – гр. Пловдив. Това става ясно от официално съобщение на институцията. Пожарът се е разпрострял и върху други сгради, находящи се на ул. „Иван Вазов“, собственост на същото дружество, на ул. „Капитан Андреев“, чийто собственик се установява, и на ул. „Г.М.Димитров“, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД – гр. Пловдив. Пожарът е представлявал опасност за живущите наоколо, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност. От деянието са последвали значителни вреди – престъпление по чл. 330 ал. 3 във връзка с ал. 2 точки 1,2 и 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс

По непотвъдена информация Данчев е бездомникът, за който писахме вчера, че е извикан в полицията, за да даде информация относно огнената стихия. Той е е обитавал един от тютюневите складове няколко години. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия – извършен е външен оглед на местопроизшествието, разпитани са множество свидетели, приобщени са веществени доказателства – снимков и видеоматериал. Видеоматериалът е предоставен от гражданин, заснел началото на пожара. Предстои извършване на допълнителни огледи, които ще бъдат направени след разрешение на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като вероятно това ще стане във вторник или сряда. Назначена е  и в момента се изготвя пожаро-техническа експертиза за изясняване причините на възникване на пожара, механизмът, мястото, откъдето е започнал и възможността да се разпростре върху околните сгради.
Утре, 23 август 2016 г., главният прокурор Сотир Цацаров ще проведе работна среща в гр. Пловдив с ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, наблюдаващия прокурор, разследващите полицаи и директора на ОД на МВР-Пловдив за набелязване на спешни мерки по разследването на случая.
Разследването е в активна начална фаза. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се събират доказателства за всички възможни версии за извършване на престъплението и се изяснява дали е налице съучастие. Ще се проверява дали привлеченият като обвиняем е бил склонен или подпомогнат от други лица при извършване на престъплението. 

Фотограф: Лина Кривошиева

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Много удобно! Защо се опитвате да ни правите на глупаци, прикривайки учтиво чрез платени медийни съобщения помията, с която пореден мандат е заливан Пловдив. Медия сте, имате силата да направите нещо…или се лъжа?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина