ЗдравеПУЛС

Мъже, ноември е посветен на вас!

 Не бъдете безотговорни към себе си, направете кръвен тест за рак на простатата

Клуб Round Table 3 и Club 41 Пловдив напомнят на всички мъже, че месец Ноември е посветен на вас! Не бъдете безотговорни към себе си, направете кръвен тест за рак на простатата.

Ракът на простатата е злокачествено заболяване, което се развива предимно у мъже над 50-годишна възраст. Симптоми в началото на развитието на заболяването почти няма. Поради тази причина от изключително значение за ранното му диагностициране са ежегодните профилактични прегледи при уролог. Карциномът на простатната жлеза може да бъде напълно излекуван, ако бъде открит в ранен стадий.
Изследването се извършва по най-безболезнения начин – с кръвен тест, с вземане на венозна кръв чрез венепункция, без да е необходима специална предварителна подготовка. Чрез него се проверяват нивата на простатноспецифичния антиген (PSA).
В Европа всяка година се откриват над 2,5 млн. нови случая на рак на простатната жлеза. Заболяването има дял от 11% при всички онкоболни мъже, а в 9 на сто от случаите е главен виновник за смъртните случаи при силния пол, сочи статистиката.

Направете си профилактичен кръвен тест за рак на простата. Нека заедно променим лицето на мъжкото здраве!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина