ЗдравеПУЛС

Коматево ще има нова канализация

Новата канализация в района ще работи успоредно с изградената такава

Истински проблем е в началото на 21-ви век, в едни от най-добре развитите градове в страната, все още да има зони, в които няма канализация. Само част от Коматево се ползваше с този лукс, но не слагат край на досегашните мъки. Общината сключи споразумение с Министерството на Регионалното развитие за безвъзмездно финансиране на стойност 1 млн. 300 хил. лева за изграждане на нова канализация в квартала.

По този начин проектът за ремонтиране на Коматевско шосе ще бъде по-пълен. Освен това ще се разрешат и евентуални бъдещи проблеми, които могат да възникнат в близко бъдеще. Към момента, някои от сградите от новото строителство, които нямат канализация, ще бъдат застъпени от съоръжението. То ще обслужва и бъдещите постройки, които ще се изграждат в района. Старите тръби ще продължат да функционират, а новите ще подпомогнат и олекотят техните функции.

От общината обещаха, че поставянето на различните тръби няма да забави ремонтните дейности по Коматевско шосе, а двата проекта ще се движат успоредно и поетапно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина