ЗдравеПУЛС

Хиляди се молят за изцеление в Колодрума

Хората вярват със сърце и душа в изцелението, което проповядват от религиозното движение

Искаме да се чувстваме част от едно общество, в което всички се обичаме и не се делим, обясняват някои от присъстващите

Други пък искаха да паркират на забранени места и умоляваха полицаите в името на Бог за това

Първата среща на всички съмишленици на движението „От минус към плюс” и присъединили се към Петдесятното движение в България се проведе тази вечер с спортна зала Колодрума. На събитието идваха хора от цяла южна България, а някои от по-далече, сред които гости от Бургас, Варна и Велико Търново. Организатори са „Христос за всички нации” и представителите на движението от цяла – семейство Сипик, за които се смята, че са финансирали събитието в Пловдив.

Още преди нашият екип да влезе в спортната зала, полицаите които бяха на място, за да охраняват, ни забраниха да снимаме патрулния екип с викове насред улицата. Все пак, не ние се оказахме най-големия проблем на пловдивската полиция, а ромско семейство от Пазарджик, което упорито искаше да паркира на забранено за целта място. Жената упорстваше в лицето на единия от охранителите с думите: „Моля ти се бе момче, в името на Бога, да тука да спрем колата!” Полицаите обаче бяха непоколебими и подканиха семейството да намери друго място за паркиране на автомобила.

От всички страни на залата паркираха автомобили, а пред входовете се виеха опашки от желаещи да влязат. 4 от секторите на Колодрума бяха заети от посетители половин час преди официалното начало на събитието, а дори и след това, върволици от посетители заемаха свободните места. Макар и подранили, никой от присъстващите не скучаеше, тъй като хор към движението „Христос за всички нации” изпълняваше песни възхваляващи любовта и спасението. Прекрасен си,Несравним, всичко това си ти, Исус, Исус!, се пееше в една от началните песни.

Най-възрастният от пасторите в Пловдив, пастор Младен Младенов откри събитието с началната молитва. Нека всички да се изправят, за да почетем святото Боже присъствие с тази молитва, подкани водещият всички присъстващи в залата. Словото му бе прочувствено с думи, обясняващи как слепите ще прогледнат, а глухите ще започнат да чуват. Някои от хората в залата не сдържаха емоциите си под влияние на молитвата и се разплакаха с надежда за изцеление.

По-голяма част от присъстващите бяха от ромски произход и с различни заболявания. Няколко семейства от малцинствата с охота се съгласиха да разговарят с тях, а думите им бяха с общ смисъл. Искаме да се чувстваме част от едно общество, в което всички се обичаме и не се делим. Обединява ни вярата и любовта към Бог, обясняваха те, макар и с различни думи.

В залата имаше специално обособен сектор за глухонеми посетители, точно срещу сцената, за да се чувстват те максимално комфортно. На големите екрани в центъра на Колодрума се проектираше случващото се и със субтитри, за да улесни нечуващите. Имаше и слепи хора, които се молеха заедно с водещите, силно надявайки се отново да върнат случващото се около тях. Идвам с брат ми. Той е незрящ от няколко години, но силно вярва, че някой ден ще прогледне със силата на Бог, коментира пред екипа ни един от гостите на събитието от Хармалнли.

Голяма част от присъстващите, които идваха от други градове, бяха организирали транспорт с автобуси, за да не се налага на всеки му по отделно да се придвижва от град до град. Те категорично отрекоха някой друг да е осигурил превоза и твърдо заявиха, че това е изцяло тяхна инициатива.

Имаше много млади хора и деца, придружавани от техните родители. Цели фамилии пристигаха заедно, обединени от вярата и надеждата си. Нямаше как, обаче, да не ни направи впечатление, че екипът на събитието се познаваше с голяма част от посетителите, но това може би се обяснява от факта, че все пак са членове на едно и също движение.

Макар на събитието, входът да бе безплатен, на входовете на спортната зала бяха разлепени ценоразписи, според които деца под 5-годишна възраст и инвалиди със свидетелство от ТЕЛК присъстват безплатно на организираните лекции.

Видео от въвеждащата молитва можете да видете на този линк – https://www.youtube.com/watch?v=ixrqsCOIKG4&feature=youtu.be

Утре, отново от 19:00 часа, ще продължи събирането на присъединилите се към „Христос за всички нации” и Петдесятното движение в България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. А дали не е преброяване на електората на ДПС? Ако наистина сте разследващи журналисти, разберете и напишете, кой финансира подобно мероприяте…

  2. Иисусе! Дари изцеление за милия на сърцата ни кмет Тотев. Дай му разум така, както ще дариш глухите със слух, а слепите със зрение!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина