ЗдравеПУЛС

Драматичен театър Пловдив – напълно обновен и механизиран

Най-новите техники се грижат за удобството както на служителите, така и на зрителите

Белгийските осветителни и озвучителни тела са едни от най-модерните в страната

Паулина Гегова

Ремонтът на Драматичен театър Пловдив завърши. След пожара преди три години и приблизително 7 месечен ремонт, Голяма сцена на Драмата е най-после обновена от най-долно до най-горно ниво. Екипът на храма на Мелпомена изрина всяка една част, всеки един стар болт. Крайният резултат е повече от впечатляващ. Пълното реновиране на горна и долна сценична механизация улеснява работата на майсторите и систематизира задълженията.

Под тепето е първата медия, докоснала се до всеки един кът, включително до горната механизация, от която се вижда буквално целия театър – чиги, практикабли и прочее.

Новите придобивки са модерни и професионални – нови редуктори, машини, шикма, пропадала. Нова противопожарна система, цялостно окабеляване, нови пултове и нова климатизация, която може да затопли всяка част на театъра поотделно. Ремонтиран е и кръгът, както и авансцената. Техническата служба разполага и с най-модерното озвучаване и осветление АДВ във всякакви варианти. Всичко ще се управлява в посредством джойстици, а работниците вече разучават белгийската технология. Може би най-модерното допълнение е предния осветителен мост, заобикалящ големия централен полилей. Този тип мостове са най-важната част от един развит европейски театър, който дръпва реномето на пловдивския в челните позиции.

Всички са много доволни и щастливи, че съвсем скоро сцената ще почне да функционира подобаващо, а всички представления ще се върнат там, където им е мястото. За сега предстои освежаване и на Камерна зала. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина