ЗдравеПУЛС

Цацаров: Ще проверяваме и институциите за отговрността им

Прокуратурата ще гледа под лупа дори проекта за Тютюневия град на Фондация "Пловдив 2019"

Освен версията за запалване от клошар в разследването за огнената стихия в тютюневите складове ще бъде включена и втора посока- тази за отговорността на институциите и интереса на инвеститорите. Това заяви Сотир Цацаров, който дойде в Пловдив да инспектира лично работата по случая.  В разследването участват и служители на ДАНС.

Задържаният Любомир Данчев не е отрекъл вина, последните три жилища, които е обитавал, също са опожарени. Той обаче се води психичноболен, което при процес ще го направи невменяем.

По думите на главния прокурор абсолютно всичко ще бъде подложено на щателна проверка- от документи на собственици, община и институции, до инвестиционни намерения и т.н На разпит ще бъдат подложени кметът на Пловдив, районният кмет, главният архитект и всички потенциално отговорни лица.

Интересното е, че ще бъде проверяван дори проектът за Тютюневия град, включен в концепцията за ЕСК на Фондация "Пловдив 2019".

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. напълно правилно, кучето е заровено именно в това кой и защо вкара в инициативите т.н. тютюнев град при положение, че сградите са частни – готвеше се голямо лапане, с държавни пари купуваме от собственика една съборетина, паметник, после наша фирма прави ремонт за милиони и накрая я даваме на асен есенов и сие са ползуване без наем, за културни цели

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина