ЗдравеПУЛС

3002-ма младежи и трима столетници от Пловдив имат право да гласуват на изборите

В Община Пловдив са образувани 478 избирателни секции и всички са приведени в готовност за утрешния изборен ден

От тях 5 са за гласуване с подвижни избирателни кутии, които ще обслужват районите „Централен”, „Западен”, „Северен” и „Южен”. Подвижната секционна избирателна комисия в район „Тракия” ще обслужва и избирателите от район „Източен”. 181 избиратели с трайни увреждания,  които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение ще могат да гласуват в домовете си с подвижна избирателна кутия.

12 са образуваните избирателни секции в големите лечебни заведения в гр. Пловдив – УМБАЛ "Св. Георги",  МБАЛ "Св.Мина", МБАЛ Пловдив към ВМА София , МБАЛ „Каспела", МБАЛ „Св. Ив. Рилски”, МБАЛ „Пловдив” АД, МБАЛ " Свети Панталеймон”, Транспортна болница, а задържаните лица, спрямо които няма влязла в сила присъда, ще могат да гласуват в  образуваните 2 избирателни секции в  Пловдивския затвор и Следствения арест. Общо 883 са избирателите, които могат да упражнят правото си на глас в секциите в болниците и местата за лишаване от свобода. От тях 202 са в Пловдивския затвор и Следствения арест.

3 002 избиратели ще могат да гласуват за първи път на 6 ноември 2016 г.  в гр. Пловдив. Това са навършилите 18 години между 02 ноември 2015 г. (денят след последните проведени избори-втория тур на изборите за кметове и общински съветници) и 6  ноември 2016 г.  Трима са столетниците в община Пловдив, които имат право на глас.

14 083 избиратели ще имат възможност да упражнят правото си на глас машинно. Това са избирателите в 20-те секции в район „Централен”, които бяха определени от ЦИК за провеждане на машинно гласуване – 5 секции в ОУ „Петър Берон”, 5 секции в СУ „Цар Симеон Велики”, 4 секции в НХГ „Цанко Лавренов” и 6 секции в Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Общият брой на избирателите в Община Пловдив за президент и вицепрезидент на републиката са 307 359, а за националния референдум – 307 347.
Общинска администрация Пловдив напомня, че кметовете на райони са забранили със свои заповеди  продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитка за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч. на 6 ноември 2016 г. в заведенията за обществено хранене и другите обществени места в административно-териториалните граници на гр. Пловдив, с изключение на тези заведения, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина