ЗдравеПУЛС

Добрата новина: Вики и новото колело

Само седмица след като откраднаха единственото й средство за придвижване, малката Вики се сдоби с ново и по-модерно колело

 

Както ви обещахме, Под Тепето продължава да следи случая с Вики и нейното откраднато колело. Припомняме, че момичето има детска церебрална парализа и специализираният велосипед бе единствения начин тя да се придвижва сама из улиците на артистичния пловдивски квартал Капана.

Чудеса се случват всеки ден, без значение от техния мащаб. Малкото чудо за едно е голяма благословия за други. Такъв е и случаят с чисто новият медицински велосипед, чиито педали само преди броени минути завъртя Вики. Много са онези, които подадоха ръка на семейството, а Георги Пейков, изработил предния велосипед, направи нов и по-хубав. Медицинския велосипед е бял, точно както искаше момичето, с голям кош и още по-голям катинар, за да не ги сполети отново подобна беда.

Пред погледите на събралите се хора в Капан, Георги и майката на Вики и помогнаха да се качи на колелото, след което тя смело го подкара по добре познатите павирани улички. Мнозина от насъбралите се наоколо хора изпаднаха в умиление и се разчувстваха, а за фон, дори уличен музикант огласи щастливият за семейството момент.

В момента, други деца с двигателни проблеми се събират заедно на ул. „Христо Дюкмеджиев”, за да покарат заедно в един от последните топли дни за сезона. И все пак, има нещо особено положително в цялата история с откраднатото колело на Вики, а именно всички онези добри хора от различни краища на страната, които протегнаха ръка в труден момент на съвсем непознати.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина