ЗдравеНовиниПУЛС

Фондация „За нашите деца“ дари оборудване на КСЗУ „Св. Петка“

31 деца и младежи с тежки и множествени увреждания, потребители на Комплекса за социално-здравни услуги „Св. Петка“ в гр. Пловдив, вече се радват на ново и иновативно оборудване – хидромасажна вана, колона за баня и легло за масаж. То е закупено от фондация „За нашите деца“ по проект „Аз играя и мечтая“ и е напълно безплатно за клиентите на Комплекса.

Специалистите от Комплекса ще използват оборудването, за да стимулират развитието на децата и младежите, с които работят, да подобрят общото им състояние, както и уменията им за общуване. Тъй като сесиите във водна среда са по-лесни, екипът вярва, че те ще доведат до подобрен психоемоционаен тонус, по-добри кръвообращение и растеж на костите.

Д-р Иглика Казанджиева, директор на Комплекса, сподели своята радост и благодарност към фондация „За нашите деца“ за дълго-чаканото оборудване.

„Благодаря на фондацията за това което прави за децата на България и по – конкретно за децата в гр. Пловдив,“ каза тя.

„Винаги се чувстваш удовлетворен, когато даряваш добро,“ отговори Лина Самандова, регионален мениджър на фондацията за Пловдив след срещата й с директорката и децата в Дневния център.

От фондация „За нашите деца“ се надяваме да продължим партньорството си с КСЗУ „Св. Петка“, за да можем заедно да помогнем на още много деца и семейства, които имат нужда от нашата подкрепа.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина