Сайтовете за запознанства – царството на педофилията

Разследване

Един социален експеримент на Под тепето в интернет

Паулина Гегова

Сайтовете за запознанства не са нищо ново под слънцето. Преди години беше много модерно всеки да си прави профил и да търси нещо…Какво търсят хората на тези места? Приятелство? Опитват се да избягат от самотата? Или са толкова срамежливи, че на живо си гълтат граматиката, но в интернет отпускат задръжките и свалят гарда!

Запознанства по електронен път…Странен начин! Твърде изкуствен, твърде неодушевен и дори нереален. Екранът и снимката не могат да ти разкрият истината, за която" уж" всички толкова се борим. Това е поредната маска, с която окичваме душата си. Еквивалент на задкулисни, пошли намерения. Задкулисни…не толкова.
Факт е, че хората са различни и всеки има право да търси щастието си, както намери за добре. В цялата схема, обаче, има един много сериозен проблем. Проблем, обхващащ естетическо, морално и антизаконно естество. Това е свободно разиграващата се педофилия. Има сайтове, които са сложили възрастова граница 18+, но все още има доста останали, такива, които почват от четиринадесет, че дори и десет годишни потребители. Наясно сме, че собствениците на сайтовете не носят цялата отговорност за мръсотията, която се случва в тях. Не могат да следят и контролират всичко, но законът си е закон. Той гласи, че е нелегално да предлагаш секс на малолетни или непълнолетни "деца", колкото и изкривена да е тази дума в нашето съвремие. Подсъдимо и нетолерирано е! Идеята – но тя/той си има глава на раменете и сам си решава, не важи. Ако родителят сметне, че детето му е застрашено, може да съди без никакви притеснения подстрекателя.

И за да няма неразбрали, направих един социален експеримент. Създадох си фалшив профил в няколко сайта, със снишена възрастова граница. Избрах си възрастта 14. Тъкмо в сексуалния разцвет на едно младо момиче, което лесно се впечатлява, копнее да порасне по-бързо и лесно се манипулира. За да оформя повече тази фасада, си писах с мъжете по детски начин. Почти с всички на латиница, използвайки цифри вместо букви, с лапешки изказ и леко подстрекателство, за да си признаят тайни, които, може би, изобщо не се срамят да споделят. Дори не започвах първа разговорите. Просто чаках и събирах плодовете на труда си. А те бяха с впечатляваща бройка. Истината е, че и като тинейджърка съм си правила такива експерименти. Тогава нещата бяха абсурдни, сега са още по-деградирали.

Повечето не започваха опознаването по нормален начин, от далече, опипвайки терена, не! Бяха директни, остри и грубо предлагащи половите си членове. Възрастта им варираше – от 17 до 41. 40 годишен мъж да предлага секс на 14 годишна! Потресаващо, макар и да не ме учудваше. Човешката простотия се рее из въздуха толкова силно и видно, че едвам се сдържам да наругая представителите й, както заслужават. Цинизъм, липса на какъвто и да е такт и предложения със съмнителен характер. За едната седмица, в която провеждах експеримента, получих предложения за ходене на гости във Варна, с цел секс, за тройка от мъж от София, който иска да разнообрази половия си живот, заедно с половинката си, за хапане на крака, дупета и прочее, за срещи, че дори и за заплащане, за да ме гледат гола или за орална любов. Няколко по-възрастни мъже, спокойно си признаха, че това не е първият път, в който са спали с тинейджърки. Също не се учудих! Щом са толкова смели, че да поемат тази крачка, значи все някога им се е откликвало, а вероятно и продължава да им се откликва. Въпроси като "лапала ли си?", "гълтала ли си?", "на мен би ли?", "ще си покажеш ли гърдите?, "колко искаш за св***"", бяха поднесени толкова често и безсрамно, все едно казваш "здравей". "По-опитни" в еротиката, ми обясняваха за порното, какво харесват, какво искат да направят с мен, оформяха цели схеми за прелъстяване и полов акт. Батковци твърдяха, че съм тяхното малко коте (използвам това определение, защото истинското е твърде нецензурирано) и как искат да съм само тяхна.

Разбира се, в подобен вид комуникация няма нежност, няма уважение към женския пол, романтиката не фигурира в речника. Единствено перверзност и загорял нагон. Истинска вакханалия на човешки ценности. Холокост на всичко що е чисто и невинно.

Наясно съм, че невинността в наши дни почти не съществува. Не съм наивна, нито заблудена и все пак има някаква граница, която трябва да се спазва. Най-вече в тази крехка възраст, когато нищо не ти е познато. Ако не от страх, то поне от собствено достойнство. А не виждам какво достойно има в това да "сваляш" едно невръстно момиченце по толкова гротесков начин. Така да изкривяваш представите му за сношение, отнемащо му мечтите за евентуална красота в любовта, че дори и в мимолетната авантюра. Да не говорим, че е и опасно! Ами ако наистина някое от тези деца отиде на уречена среща? Кой гарантира сигурността му? Кой може да го предпази от оргия, изнасилване, поругаване, друсане, че и по-лошо? Ако родителите разберат, с какво се занимават отрочетата им, сигурно ще хвърлят компютрите им през прозореца.

Порнографията е пълна! Невръстни девойки си показват прелестите, момчета се снимат полуголи, хвалят се с размера на пениса си, искат да си го показват по камерата, мислейки си, че това ще те възбуди и ще почнеш да мастурбираш пред тях, докато те точат гнусни лиги и си представят как те обладават.

И нищо от горе написаното не е измислица. Прилагам screen-shots за доказателства на най-фрапантните случаи, от които не знаех да се смея ли, да се отчайвам ли. Такива сайтове са:

Chat.bg
cupid.bg
impulse.bg –
www.zahar4e.com
www.sladur.com

А сигурно има още доста, които не бягат от подобен стил. Най-вероятно не се случва само и на момичета. Убедена съм, че малките момченца също не са застраховани, особено имайки предвид, че повечето потребители са главно мъже. Решение на проблема трябва да се намери! Да се стигне до по-високи инстанции: Държавна агенция за закрила на детето, Комисия за регулиране на съобщенията или други, и те да се заемат с казуса, който варира повече от десетилетие. Защото колкото и неволно и безопасно да изглежда, това си е нож с две остриета. Никога не знаеш кога ще се порежеш. От глупост или наивност, може да попаднеш в тази отровна мрежа и няма да има паяк на света, който да те пожали.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Сайтовете за запознанства – царството на педофилията

  1. Всички изваратени правят социални експерименти. При неандарталците това е било норма, както и при маймуната бонобо. Такива са всички при които малкият мозък е по-голям от главнrят мозък. Според някои изследователи това са левичари от предимно цигански и семитски произход. Носителите на тези особености не са с предимно човешки ген.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.