Избраха Иван Папазов от „Винпром Пещера” за „Мистър Икономика” 2014

Разследване

Румен Цонев от КЦМ с наградата в категория Индустрия

Иван Папазов с престижното отличиеГолямата награда за Мистър Икономика 2014 г. отиде в ръцете на изпълнителния директор на „Винпром Пещера” Иван Папазов. В словото си по време на награждаването в сряда вечерта той благодари на екипа си за усилията през годините.

„Това е признание и гордост за постигнатите резултати на „Винпром Пещера”. Приемам отличието  не само като мое лично постижение, а като награда за целия ми екип. Горд съм, че съм част от изграждането, налагането и утвърждаването на една българска компания, постигаща успехи по целия свят”, сподели мениджърът. Статуетката „Рибарят и златната рибка” му бе връчена от миналогодишната Мисис Икономика – Виолина Маринова главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Сред дамите тази година бе отличена Д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс" ЕООД.

Иван Папазов оглавява вече 17 години най-големия производител на вина и восокоалкохолни напитки у нас. Под негово ръководство компанията се превръща в лидер на българския пазар с експорт в над 40 държави по целия свят. „Винаги съм бил екипен играч и вярвам, че спечелените битки винаги са дело на повече от един човек. Затова искам да благодаря на колегите и целия екип на компанията за положените усилия. Благодаря на колектива, с който компанията се развиваше през всички тези години и се превърна в лидер на пазара. Нещо повече – останахме на върха, което е най-трудното”, посочи още Мистър Икономика за 2014 г. Според него смисълът на такива конкурси е да се показват добрите примери как българският бизнес се справя въпреки сложните икономически обстоятелства. Шефът на „Винпром Пещера” изтъкна също, че сектори като производство, хранително-вкусова промишленост и земеделие могат да се превърнат в двигател за родната икономика и че компаниите очакват сигурност и предвидимост в системата, за да бъдат по-смели в инвестициите и плановете си.

Другият важен пловдивски акцент от церемонията е наградата в категория Индустрия, която отиде в Румен Цонев от КЦМ.  

 

Споделете ни във:

3 коментара за “Избраха Иван Папазов от „Винпром Пещера” за „Мистър Икономика” 2014

  1. Пловдив напоследък става все по активен – столица на културата, сега мистър Икономика, пък и мистър Индустрия – само така!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.