МненияПод ножа

Розопроизводители блокираха пътя Пловдив-Карлово

Протестират срещу ниските изкупни цени на розите

Очакват министъра на земеделието

Протест на земеделски стопани, производители на розов цвят, блокира главен път Пловдив – Карлово тази сутрин. Розопроизводителите са разсипали чували с ароматен цвят по пътното платно, недоволни от ниски изкупни цени на розите. Зa сега не дават информация до кога ще продължи протестът им.

Очаква се в Карлово да пристигне министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, за да се срещне с тях и кмета на общината Емил Кабаиванов.

Междувременно от ОД на МВР – Пловдив съобщават, че движението по пътя Пловдив – Карлово е затруднено заради протестните действия на розопроизводителите край разклоните за село Войнягово и Калофер.

Полицейски служители насочват автомобилите по обходни маршрути. В посока Карлово се преминава през Ръжево Конаре, Долна махала, Раковски, Брезово, Свежен, Домлян, Ведраре и Марино поле. Пътуващите към Шипка трябва да изберат пътя през Брезово, Зелениково и Павел баня.

По-късно бе затворено движението и край разклона за Калояново. Автомобилите в посока Карлово се отбиват в село Труд. Поради затрудненото движение, органите на реда апелират пътуващите предварително да изберат алтернативен път на този между Пловдив и Карлово.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина