Пловдивчани откриват нови приложения на неработещите автомати за електронни билетчета

Под ножа

Даже подизпълнители на Общината ги ползват не по предназначение

Времето на „маняна“ още не е дошло, а дотогава ще ги ползват за катерене и заграждане

Работата на испанската фирма Индра, която прибра няколко милиона за електронната система за таксуване в градския транспорт, напълно отговаря на вица за бизнес преговорите между арабите и испанците.

Това всички го знаят, но все пак да припомним вица. Докато се договаряли за голяма сделка делегацията от Близкия Изток отговаряла на всеки въпрос с „Иншаллах“, а бизнесмените от Близкия Запад отвръщали с „маняна“. Вечерта на банкета двамата преводачи седели един до друг и си говорели, докато босовете поливали договора. Испанецът попитал какво точно означава фразата „Иншаллах“, а колегата му обяснил „ще стане ако е рекъл господ“ и попитал за значението на „маняна“. Същото,отвърнал испанецът и добавил, само че без такава конкретика.

Така докато пловдивчани чакат старта на системата за електронни билети намират все нови и нови приложения на автоматите, инсталирани по тротоарите. Първият изобретател се изяви по време на зарята за Съединението, като превърна апарата на едноименния площад в зрителска ложа.

Вторият, ни изпрати читател на Под тепето, като коментар под статията. Виждате как фирма, която извършва ремонт на улица в централната градска част на Пловдив, използвала автомата за заградителни дейности на обекта.    

Времето на „маняна“ още не е дошло, а дотогава ще ги ползват за катерене, заграждане…

И още какво? 

Споделете ни във:

1 коментар за “Пловдивчани откриват нови приложения на неработещите автомати за електронни билетчета

  1. Гербажийски неволи …, Баце …идва 2020 и парата ше секне…и после ко ше праим баце…нема пара , нема усвояване..нема жипки и рождени дни с големи пистолети, дет деца стрелят по ора…баси кенефа честно, да повръщаш с кеф!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.