МненияПод ножа

Николай Радев: Обвинението срещу Иван Тотев е много сериозно

Прокуратурата да поиска отстраняване на кмета до приключване на разследването, очаква лидерът на групата на социалистите в Общинския съвет

Славчо Атанасов: Можем да говорим за това ощетени ли са пловдивските граждани, едва след като оторизираните институции си свършат работата

Обвинението срещу Иван Тотев е много сериозно. Очаквам прокуратурата да поиска отстраняване на кмета до приключване на разследването. Това би било нормално, коментира лидерът на групата на социалистите в Общинския съвет Николай Радев днешната новина с повдигнатото срещу градоначалника обвинение за длъжностно престъпление. Старейшината смята, че за Пловдив е добре да има хубава зоологическа градина, но това трябва да се случи по правилата.

Въпросът е с цялата документация по този проект. Излезе, че са нарушени редица процедури. За мен ще бъде интересно какъв ще бъде крайният резултат от това, което започна прокуратурата. Все още няма политик, осъден за такива нарушения. Но се учудвам как общинската администрация не е подготвила едни такива задължителни документи при всяка една поръчка и строеж. Неведнъж е ставало дума, че некомпетентността на администрацията е много голяма. Лично аз съм много изненадан, че такива задължителни документи не са подготвени. Защото ако говорим за една такава голяма обществена поръчка, трябва да говорим и за всеки един граждани, на който му изискват десетки документи за всеки един строеж, каза Радев.

Ако прокуратурата евентуално поиска отстраняване на кмета, това би довело до сътресения в града, защото кметският екип е така съставен, че никой не смее да вземе решение без Иван Тотев. Това се вижда и в ОбС. Съветниците от ГЕРБ гласуват всичко, което им предложи администрацията, допълни социалистът.

Той смята, че случващото се ще повлияе на развитието на града в следващите няколко месеца. Това, което се случва в Пловдив, е онова, което ГЕРБ прилага като начин на управление. А именно да управляваш, заобикаляйки законите на държавата, завърши коментара си Николай Радев.  

С позиция по темата излезе и народният представител и бивш кмет Славчо Атанасов. Като пловдивчанин и като бивш кмет на Пловдив аз съм критикувал г-н Иван Тотев често, коментирал към и критикувал неговите политики, философията му на управлението на града, полезността на решенията му за пловдивчани.

Но не бих си позволил по никакъв начин да коментирам действията на компетентните органи, каквито са българската прокуратура и съд. Става дума за изключително сериозни обвинения, аз уважавам върховенството на закона и съм категоричен, че можем да говорим за това ощетени ли са пловдивските граждани, едва след като оторизираните институции си свършат работата.

 

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Огледал се Илия – все в тия.
    Уж с укор, но много тънко личи, че съжаляват за разтурената „дружинка“. Никога не е имало толкова НЕКАДЪРЕН Общински съвет. Абсолютни безгръбначни.Нито мнение, нито позиция, нищо. Едно предложение не са успели съборят.Вдигат рамене и това е – теса много, но ако има добри аргументи всеки може да бъде убеден. Жалко за хората на този град.

  2. Авторът на сигнала за зоокъта: „Имам послание към г-н кмета, защото обича да повтаря думите чест и достойнство, мисля че е време достойно да си подаде оставката”, заяви Желязкова.

  3. Ех, бе Коле, ти нали не залиташ надясно и нали не си псевдоним на владиката, а? „…Политически шамари нарочно клатят Пловдив, твърдят в местните структури на ГЕРБ…“ Шамарите са от местните структури на САРБ =СЕЛЯНКИ ЗА АМЕРИКАНСКО РАЗВИТИЕ на Б. за разлика от „Г“ =Гражданите, които дискриминирате срещу селото

  4. Алоо, ПодАльошата!!! Какво само наскърбявате др. Никола Попович и останалите му ПартайГеносе от нашенската крадлива КлептоКрация с опасност да му навредите на далаверите, а!!! На ИМПЕРИАЛиста да не сте посмели да се вгледате встрани от „зоо“парка към по-сериозните УДАРИ, че … ша прата момче’ата

  5. алоооо под тепето!!! какво ми ги цитирате тез комунисти, последно време много наляво залитнахте!!!

  6. КАК „ОТСТРАНЯВАНЕ НА КМЕТА“ НАЛИ ША ОСТАНЕМ БЕЗЗАЩИТНИ СРЕЩУ НАХЛУВАНЕТО НА СЪСЕЛЯНИТЕ (И -НЕДАЙ СИ БОЖЕ- НА СОФИЯНЦИТЕ)? Пазете КлептоКрацията, тя е наша, сами си я избрахме подпомогнати от Айшетата. ЗА ИМПЕРИАЛиста – само Хвала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина