МненияПод ножа

Кметът обясни за Гюро Михайлов – подвели го

Войникът може да остане

„Най-вероятно проектантите това ще го кажат“

Таня Грозданова

Градоначалникът е бил подведен с информация от служители на неговата администрация да заяви, че не общината иска местенето на паметника на Гюро Михайлов, а министерството се е разпоредило.

Както репортер на Под тепето разкри преди седмица, това се оказа абсолютно невярно. Припомняме, че от НИНКН заявиха за медията ни, че там не е постъпвало предложение за изразяване на становище.

Ето как обясни този парадокс днес кметът Иван Тотев:

„Сега, за Гюро Михайлов, аз не знам от къде дойде тази идея. На мене колегите ми казаха, след това се оказа, че то не било точно така. Така, че най-вероятно проектантите това ще го кажат. Явно някаква грешка е станало, аз няма как да си го измисля това нещо! Значи някой ми го е казал, че е така, че паметникът трябва да се махне.

От Национлания институт по паметници казаха, че по проектът може да бъде ситуиран, зависи от проекта. Така че сега отворихме една врата и с тази врата може да не се премахне паметникът, може да си остане на площада.“

Екипът на Под тепето се радва, че даде тласък за отварянето на тази врата и ще направи възможно тя да не бъде затваряна. Въпреки, че сега топката отиде във вратата на проектантите. Дано този път проектите да не надделеят над градската памет!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. И кои са таинствените проектанти? Понеже досега все е имало открити конкурси и никога инженеринг, където подбраният от кмета строител си върви с подлушния и удобен само на него проектант? Това с паметника на Гюро не е грешка, просто засекохте една лъжа на Тотев и го накарахте да се оправдава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина