МненияПод ножа

Голямо тичане по дясното крило – забавно е

Да приемеш подкрепа от хора, които едва между двата тура на изборите са разбрали какво точно искат, е рискована операция. Те са от хората, които са напълно наясно със себе си, ако нещо им предложиш. Може и бонбон

Любомир Минчев

Както се очакваше, политическият тон  след първия тур  на изборите е съвсем различен. Той така е омекнал преди балотажа, че не може да се разбере тези хора на избори ли участваха, или на мажоретен фестивал.

Загубилите миналата неделя  сякаш са изгубили и себе си. Говорят по –тихо, по-приглушено. Излиза, че не са били правилно разбрани. Те, всъщност,  били за победителя, но ситуацията е налагала да се правят на врагове и да се появяват пред избирателите си в пълна бойна екипировка. От крясъците и заканите няма и следа.  Къде ли отидоха? По дяволите, разбира се.

По дяволите отидоха и някои идеи за управлението на града, защото се оказа, че те били същите, които сегашната власт вече е вкарала в употреба. Между двата тура съвпадението на идеи е поразително.  Това  съвпадение  е повече от неприлично, тъй като от предизборното говорене се разбираше колко остри са различията.

Няма големи разминавания , защото предстои да се конструира новата местна власт, а получаването на място в нея има магически ефект –  може да замаже и черна дупка, та едно  различие ли.

Повечето от падналите в неделя вече обявиха, че искат да играят по дясното крило и оттам да захранват с  топки централния нападател, който също се оказал десен . Каква прозорливост  между двата тура! А след решителния си гол, централният нападател трябва да им върне жеста, като ги почерпи поне с бонбон.

Да уточним вместо падналите, но вече кротки и сговорчиви кандидати – десният претендент е Иван Тотев, а левият – Славчо Атанасов.  Някои от десните крила избягваха да споменават имена, сякаш не ги знаеха. Или пък се надяват, че като се правят на улави, политическите им грешки преди първия тур ще останат невидими.

Иначе е доста забавно да гледаш как някоя нула на тези избори излиза и казва, че има претенции също да тича по дясното крило. На изборите в Пловдив имаше 9 нули от 16 възможни. Девет от кандидатите събраха  по нула процента и нещо. Те са участвали на мажоретен фестивал.

И все пак от деветте нули една е с особена стойност – 0,44 на Барековия кандидат. С този резултат  европейският политик закри партията си в Пловдив, а и в цялата страна. Господин Атанас Панчов обаче може да каже, че е десен човек , както и адвокат Дяко Дяков. Но идиотизмът  на Бареков разми техния политически фасон и превърна двама десни политици в 0,44 процента.

Да приемеш подкрепа от хора, които едва между двата тура са разбрали какво точно искат, е рискована операция. Те са от хората, които са напълно наясно със себе си, ако нещо им предложиш. Може и бонбон.       

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

  1. Здравка като я изгониха от Герб, беше плътно с Илко Илиев и седеше и целуваше Укунова, после Камен Шишманов и беше в групата, след това половин година яростно плюе Тотев, Реално погледнато Славчо поне е че сетен и орави линеен в думите си, докато Дани Каназирева е жалка картина и затова пловдивчани са отвратени и не гласуват

  2. ‘убава си е статията, в сравнение с ония лигли и „душевности“. В смисъл, че уцелва доколко цялата „конкуренция“ е била куклен театър, на който даже кукловодите не са били добре скрити. Авторът сякаш не назовава Славчо като ЛЯВ, а само цитира КАКВО СЕ ГОВОРИ и спряга. Не че има значение = партии с „идеологии“ НЯМА. Както дали индж. Иб. Тотев е „десен“ – доколкото се занимава със собственото си забогатяване и Фюрерски „ПРОЕКТИ“, значи е Капиталист.

  3. Естествено, че Славчо е ляв. Нима не си спомняте по време на неговия мандат, че зам.-кметовете му бяха от БСП. И казвате, че не е ляв???

  4. Да кажеш, че Славчо е ляв е все едно да кажеш, че Зико, Здравка, Титюков са подкрепили Тотев по съвест или пък, че Любомир Минчев не е поръчков журналист!

  5. Този път нещата са изказани почти както са! Не е сложно нали! Но пък,както данизикотутурутките , така и ти ще продължаваш да бъдеш част от мутронационалтоталитаризма, бавно довършващ и малкото истински хора в територията. Все пак умерени поздрави за статията, която казва очеизвадното, но разбира се удобно не изрича същината. Малко като Кеворк, но не баш…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина