МненияПод ножа

Голямо тичане по дясното крило – забавно е

Да приемеш подкрепа от хора, които едва между двата тура на изборите са разбрали какво точно искат, е рискована операция. Те са от хората, които са напълно наясно със себе си, ако нещо им предложиш. Може и бонбон

Любомир Минчев

Както се очакваше, политическият тон  след първия тур  на изборите е съвсем различен. Той така е омекнал преди балотажа, че не може да се разбере тези хора на избори ли участваха, или на мажоретен фестивал.

Загубилите миналата неделя  сякаш са изгубили и себе си. Говорят по –тихо, по-приглушено. Излиза, че не са били правилно разбрани. Те, всъщност,  били за победителя, но ситуацията е налагала да се правят на врагове и да се появяват пред избирателите си в пълна бойна екипировка. От крясъците и заканите няма и следа.  Къде ли отидоха? По дяволите, разбира се.

По дяволите отидоха и някои идеи за управлението на града, защото се оказа, че те били същите, които сегашната власт вече е вкарала в употреба. Между двата тура съвпадението на идеи е поразително.  Това  съвпадение  е повече от неприлично, тъй като от предизборното говорене се разбираше колко остри са различията.

Няма големи разминавания , защото предстои да се конструира новата местна власт, а получаването на място в нея има магически ефект –  може да замаже и черна дупка, та едно  различие ли.

Повечето от падналите в неделя вече обявиха, че искат да играят по дясното крило и оттам да захранват с  топки централния нападател, който също се оказал десен . Каква прозорливост  между двата тура! А след решителния си гол, централният нападател трябва да им върне жеста, като ги почерпи поне с бонбон.

Да уточним вместо падналите, но вече кротки и сговорчиви кандидати – десният претендент е Иван Тотев, а левият – Славчо Атанасов.  Някои от десните крила избягваха да споменават имена, сякаш не ги знаеха. Или пък се надяват, че като се правят на улави, политическите им грешки преди първия тур ще останат невидими.

Иначе е доста забавно да гледаш как някоя нула на тези избори излиза и казва, че има претенции също да тича по дясното крило. На изборите в Пловдив имаше 9 нули от 16 възможни. Девет от кандидатите събраха  по нула процента и нещо. Те са участвали на мажоретен фестивал.

И все пак от деветте нули една е с особена стойност – 0,44 на Барековия кандидат. С този резултат  европейският политик закри партията си в Пловдив, а и в цялата страна. Господин Атанас Панчов обаче може да каже, че е десен човек , както и адвокат Дяко Дяков. Но идиотизмът  на Бареков разми техния политически фасон и превърна двама десни политици в 0,44 процента.

Да приемеш подкрепа от хора, които едва между двата тура са разбрали какво точно искат, е рискована операция. Те са от хората, които са напълно наясно със себе си, ако нещо им предложиш. Може и бонбон.       

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

  1. Пак ли пелтечиш глупости бе момче!? „Националтоталитаризъм“ си виждал на кукуово лято… научи поне малко видовете тоталитарни системи преди да пишеш невероятни коментари. Много интересно как ще определиш системата в Китай?

  2. „…собственото си забогатяване и Фюрерски „ПРОЕКТИ“, значи е Капиталист…“ ИМПЕРИАЛист. На индж. Иб. Тотев и на неговото Чичовото === ХВАЛА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина