МненияПод ножа

Гергов подаде оствавка като член на ИБ на БСП

„Няма ненаказано добро“, заявява бившият член на ръководството от червената партия

Бизнесменът изпревари събитията и подаде оставка преди тя да бъде гласувана

Георги Гергов изпревари събитията и подаде оставката си преди тя да бъде гласувана на заседание на ръководството на БСП. Предложението за отстраняване на вече бившия член на Изпълнителното бюро на червената партия дойде именно от нейния лидер Корнелия Нинова, след като стана ясно, че Гергов е бил посредник и домакин на срещата, на която главният прокурор Сотир Цацаров е отправял заплахи към Сашо Дончев. Освен това, за стеклите се по този начин обстоятелства, допринесе и гласуването на ГЕРБ и БСП в Пловдив за сделка, в която Гергов ще придобие държавен дял в Панаира.

Разискванията по темата са продължили повече от два часа. "Каква оставка, бе? Няма ненаказано добро. Направил съм много добро и на Сашо Дончев, и на Корнелия Нинова", заяви бившият член на Столетницата. В крайна сметка, бизнесменът аргументирал оставката си с това, че не иска да всява раздор в партията.

„Свидетели сме на боричкане вътре в кълбо от интереси с цел овладяване на партията. В това боричкане Корнелия Нинова трябва да се изправи срещу себе си. Ако днес дилемата е тя или Гергов, вдругиден дилемата ще бъде тя или друг от кръга. Аз я питам има ли сила тя да скъса с кръга", заяви Георги Божинов преди да влезе на заседанието.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина