МненияПод ножа

Фалшив историцизъм на границата на Цар Симеоновата градина (СНИМКИ)

Височината на хотела е съобразена с околните сгради

Новият хотел на "Розаимпекс" на самата граница с Цар Симеоновата градина е почти готов. Многоетажният хотел на ъгъла на "Кръстю Пастухов" и "Велико Търново" придобива финален вид в последните седмици и се изчиства неговият стил. Изглежда инвеститорите са заложили на имитативен стил, копиращ класицизма. Върху готовата конструкция се лепят изкуствени камъни, които да приличат на ключови камъни или т.нар. "лизени" по ъгъла на конструкцията. На покрива на сградата пък стърчат бутафорни шпилове. Положителното е, че поне в общия си обем сградата не се натрапва и не стърчи над съседа си по улица "Велико Търново", макар че доста захлупва красивата къща на Моллови в посока Музикалното училище.

Сградата е в историческия център, пълен с оригинални, но неподдържани 100-годишни постройки. Новата постройка от инвеститора "Розаимпекс" ще бъде хотел с подземен паркинг. Според информационната табела, хотелът трябва да бъде готов до 30 месеца след началото на строежа, т.е. до края на месец февруари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Викате, онова недуразумение с стъклените фасада по-надолу е страхотно и автентично… До автора на статията – да се разрови и да погледне как е изглеждала сградата на ДНА, което е на 100 метра от там… има същите „бутафорни шпилове“… Поръчкари!

  2. Който не дава пари за реклама в “Под Тепето”,задължително получава абонамент за минимум една гнусна статия месечно.

    До автора на статията: Уважаеми г-н Анонимен,има и по-лесни начини да си изпросите пари 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина