Бутафорна атракция в Ново село отива на прокурор

Под ножа

Сезират и Зелени Балкани заради умопомрачителния Музей на сътворението на открито

Бетонираха площ от Натура 2000 заради абсурдни динозаври и неандерталци

Иво Дернев

Ново село- земя на динозаври Неописуема бутафория е на път да вкара близкото до Пловдив Ново село не в картата на атракциите в България, които не трябва да пропускате, а в съдебната хроника. Така нареченият Музей на сътворението на света на открито, който се пръкна в защитената местност Бесапара, е изграден незаконно, заради което ще бъде сезирана прокуратурата. Както и Зелени Балкани, тъй като бетонираната заради абсурдни динозаври и изскачащи от нелепи пещери неандерталци зона попада в рамките на Натура 2000.

След странния възторг, с който някои национални медии съобщиха за раждането на това чудо на новоселската предприемчивост, Под тепето се задълба по казуса. Държавното обвинение вече е сезирал независимият общински съветник в местния парламент на Стамболийски Атанас Мавродиев. Той е бесен, тъй като скандалният кмет на общината Иван Атанасов- Графа се опитва да пробута в съвета за гласуване застрояването на Бесапара с абсурдния атракцион. Недопустимо е и най-важно- незаконно. За нищо от досега изграденото в така наречения Музей няма строително разрешение. Там вече са се излели тонове бетон, а в тази местност и колче не можеш да забиеш, тъй като попада в Натура. Да не говорим, че това се случва напълно непрозрачно и с неясна цел. Едва ли новоселци искат смехотворни динозаври да им пречат на изключителната гледка, която се разкрива към възвишенията. Да не говорим, че много от съоръженията са твърде опасни. Като Дървото на живота- на този винкел деца може да се катерят и да пострадат тежко, коментира за Под тепето Мавродиев. Бутафорията се строи със средства от дарители, за които обаче май няма никаква отчетност. По непотвърдени данни досега са усвоени десетки хиляди лева. Тук ще се правят още какви ли не небивалици- някакви езера, неандерталци с кожи и боздугани, грозотия, която ще изобразява българската фауна, юрти и какво ли още не. Това ми мирише на източване на дарителски средства, но нека прокуратурата си свърши работата, допълва Мавродиев.
 
Динозаври си хортуват край средновековната крепост и бог ХеросАко има естетическа полиция, вечният кмет на населеното място Тодор Атанасов, който се стяга за пореден мандат, щеше вече да е с белезници. Сякаш изплютия на абсолютно нелогично място атракцион скверни една от най-интересните и уникални зони в цялата област, като я превръща в хуморески панаир. Да се чудиш кметът майтап ли си прави с хората, или сериозно се гордее с идеята си да изгради от подръчни материали два грозни динозавъра, смехотворна средновековна крепост с кръст отгоре, на входа на която бог Херос вдига на задните крака коня си. Какво прави тракийски конник пред средновековната крепост, обграден от динозаври и неандерталци, питайте Тодор Атанасов и кмета на Стамболийски Иван Атанасов. За капак, от винкели е заварено Дървото на живота- винкел със заварка Дървото на живота, по което се увиват анаконди, гнездят птеродактили и щъркели. А за пълен потрес- оръдия от втората световна война си съжителстват с черешовото топче на самия кмет. Освен че е незаконно и грозно, всичко това е опасно, тъй като деца си играят всеки ден по тези небивалици, категоричен е Мавродиев.     

Очаквайте коментар на кмета на Ново село Тодор АтанасовБез коментар...От тази пещеря трябва да излизат неандерталци

Споделете ни във:

101 thoughts on “Бутафорна атракция в Ново село отива на прокурор

 1. „в тази местност и колче не можеш да забиеш, тъй като попада в Натура“
  Динозавъра не е колче, нито конника кацнал на надписания гроб.

  Децата могат да се пребият на произволно дърво, така че това е от винкел няма никакво значение за децата. И край Синеморец у нивата седи „желязното дърво“.

  Я дайте пресен репортаж как се е развил парка през изминалите 7 години?

 2. АМА АКО НЯКОЙ ПЕДЕРАСТ БОГАТАШ С ВЛАСТ И ПАРИ СИ БЕШЕ ПОСТРОИЛ ПАЛАТ В ЗАЩИТЕНА ЗОНА,УМРЯБАТА КОРУМПИРАНА ПРОКУРАТУРА НЯМАШЕ ДА СЕ СЕЗИРА!!!дА ТИ И.. И МАЙКАТА УМРЯЛА ГАДНА ДЪРЖАВА!!!

 3. Тошко бе учи ,Тошко пък неще и паметници ще вдига нашия нещастен Тошко.Какви паметници ,бе Тоше като нямаш акъл орехова черупка да напълниш.Паметник на Глупостта и Простотията ,наистина ще направиш и найстина го постигна.Господи не го съди този ,комунист толкова му е акълът.С простак и прост човек ,неможеш да спориш.

 4. 2- Подобни джуджета в политиката са най-проституиращите, страничната реалност на лудостта пребивава в тях. Хранят се с лъжи и интриги, изключително досадни същества. За съжаление имунитета на няколко човека в общинския съвет, не можа да издържи на вируса Маврудиев. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!

 5. 1- БАРОН МЮН ХАУЗЕН (КАРТОНЕНИЯ ЮНАК)
  Бях решил да спра да се занимавам с този смахнат талибан Маврудиев, но пожеланията за смърт на Кмета ме накараха да се замисля до къде сме стигнали с оскотяването в обществото.
  Наглостта е вездесъща, а колкото един човек е и по-невеж, толкова е по-гласовит… простака е войнстващ некадърник, демонстриращ самочувствие на император, предизвикващ съчувствие и усмивки.

 6. 2 Сал майчина любов,
  знае нежно да обича на света.
  Сал майчина любов,
  може да се бори за СИНА СИ..
  За служба пост или поне за кмет, пък нека пред вратата да стоят купчините смет.

 7. В чест на кандидат губернатора на ново село, посвещавам този стих!

  МАЙЧИНА ЛЮБОВ

  1 Сал Майчина любов,
  знае нежно да обича на света.
  Сал майчина любов,
  може да се бори за СИНА СИ..
  На злоба и убийство е готова, на магия и отрова .

 8. 2- В тази връзка понеже сме на темата незаконно строителство ще ви подскажа, че къщите на вашите ятаци бившия кандидат за кмет на местните избори и бившият председател на общинския съвет на гр. Стамболийски също не са законни и следва ли да бъдат съборени???????, но това по-късно!!!!

  Без уважение Асан Али Яшар- собственик на незаконна къща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.