МненияПод ножа

Бизнес и граждани в плен на Боливуд в Капана

Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили

Боливуд избра Пловдив за снимките на мащабна продукция. Още в сряда уличките в Капана бяха превзети от декори, реквизити и снимачни екипи, а днес снимките продължават.

Това предизвика смут сред местните, които дори не са предупредени. Входовете на магазини и заведения са задръстени, а Синята зона е напълно неизползваема. Дори свободното преминаване на пешеходци е невъзможно. Всичко това се отразява негативно на бизнеса в квартала, където се говори за неустойки.

Боливуд не се съобразява с никого. Огромни камиони с реквизит, кабели и удължители, тълпи от хора, ретро автомобили и дори автобус са запушили улиците в Капана. Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили. Собственик на магазин е бил принуден да затвори, защото екипът на продукцията влизал без разрешение и използвал електричеството му. Други дори не могат да стигнат до магазините си, а тези които успяват бързо разбират, че е напразно, защото в целия хаос клиенти няма.

Само за един ден Боливуд изгони хората от квартала, отряза знаменцата, разруши антипаркинг колчета и табели. Можем да си представим какво ще оставят след четирите дни, за които са наели пространството.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина