Баровци се давят в боклуци

Под ножа

Незаконно сметище превърна Белащица в бунище

Добре дошли в земята на милионерите
Добре дошли в земята на милионерите
Богатите също плачат. При това от собствената си скръндзавост. Баровците с имения за стотици хиляди евро в село Белащица се давят в боклуци, струпани от техни съседи по хасиенди и двойници по портфейли, решили да спестят някой лев от милионите си за сметосъбиране. Незаконното сметище се простира на страховитите за природата наоколо 20- 25 метра дължина и 3 метра ширина на излизане от Белащица в посока Гълъбово. Там, където се събират старият и новият път за сърцето на Родопите през селото. Близо до именията на бившия кмет Иван Чомаков, бившия апелативен прокурор Росен Димов, десетки знайни и незнайни пловдивски бизнесмени. Само на няколко Image title
метра от купчините отпадъци хотел Св. Георги приютява гости, които щат или не, зяпат камарите с гнусотия вместо полите на планината. Кореняците от Белащица не знаят откъде идват боклуците, но са готови да скъсат врата на виновника откъм кръста. А във вилаета се продават имоти дори за над милион евро. Кочина, а не баровска работа. Това тук не е за коментар. Построихме къща в Белащица, за да живеем на чисто, а се тънем в отпадъци, негодуват хората с вили наоколо, търсейки замърсителите.
Неизвестните зелени терористи струпват и битови, и строителни отпадъци на мястото. А сметосъбирачите празнят единствено близкия контейнер за смет, тъй като, за да извозят струпаното бунище , им трябват поне дузина фадроми и малка армия. Гледката е такава от месеци, а никой не прави нищо по въпроса. Вместо това нерегламентираното сметище расте с всеки изминал ден. Боклуците се търкалят в дерето, по шосето, стигат къщите ни. Да не говорим, че пътят води до Родопите стотици хора, които искат да се насладят на чистотата и чистия въздух на планината. Е, не би. Добре дошли в държавата на боклуците, негодуват местните хора.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.