Ученици от 8 училища ще се състезават във викторина „Отвори очи! Бъди информиран“

Под небето

Викторината се организира с участието на ученици от 8-ми до 10-ти клас от осем пловдивски училища, които имат креативно мислене и умеят да представят по интересен и достъпен начин информацията по поставената тема

Във връзка с изпълнение на общинската политика в областта на наркоманиите за 2016 г., Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център – Пловдив, организират викторина с мултимедийна презентация под надслов: „Отвори очи! Бъди информиран!”, която ще се проведе на 24.10.2016г. от 14.00 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив.

Викторината се организира с участието на ученици от 8-ми до 10-ти клас от осем пловдивски училища, които имат креативно мислене и умеят да представят по интересен и достъпен начин информацията по поставената тема.

Мероприятието ще се проведе в две части, като всеки отбор ще се състои от 2-ма ученика.

  • 1-ви кръг – Мултимедийна презентация по предварително зададена от нас тема /разпределена чрез жребий/, свързана със здравните  рискове от употребата на дадено психоактивно вещество – 5 мин.
  • 2-ри кръг – Отговор на един въпрос, свързан с вредата от конкретно психо-активно вещество, върху определен орган или система от човешкото тяло – 5 мин.

Викторината ще има състезателен характер. Журито, с представители от Превантивно-информационен център -Пловдив, ще оценява участниците по шестобалната система. Всички участници ще получат индивидуални и отборни стимулиращи награди.

Презентациите ще получат широка популярност чрез използването и разпространението им в дейностите на Превантивно-информационен център – Пловдив, както в пловдивските училища, така и на обществени събития и мероприятия, провеждани от Общински съвет по наркотични вещества – Пловдив.

Идеята е събитието да получи широк обществен отзвук по поставените теми, както и да обедини младите хора в каузата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център – Пловдив – Борбата с наркотичните вещества. Всяко училище може да покани свои представители, които да се включат за подкрепа в публиката.

След приключване на изложенията, участниците ще бъдат наградени от Председателя на Общинския съвет по наркотични вещества в Пловдив Живка Йовчева.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.